Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'da üzerine 3 insansız hava aracı (İHA) çizdiği trafik tabelasının çalınmasına ilişkin 1 kişi daha gözaltına alındı.

Kaynak: AA
Banksy'nin İHA çizdiği trafik levhasının çalınmasına ilişkin 1 kişi daha yakalandı

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'da üzerine 3 insansız hava aracı (İHA) çizdiği trafik tabelasının çalınmasına ilişkin 1 kişi daha gözaltına alındı.

Londra Metropolitan Polisinden yapılan açıklamaya göre, tabelanın çalınmasıyla ilgili devam eden çalışmalarda, dün gözaltına alınan zanlının ardından bugün bir kişi daha yakalandı.

Polis, tabelanın akıbetini öğrenmek için vatandaşlardan da bildiklerini anlatmasını istedi.

Dünyanın farklı yerlerinde yaptığı şablon tekniğinde grafitilerle tanınan ve gerçek kimliği bilinmeyen İngiliz sokak sanatçısı Banksy, son olarak Londra'nın Peckham bölgesinde, "Stop" (Dur) yazılı trafik tabelası üzerine yaptığı 3 İHA'yla kendinden söz ettirmişti.

Eserlerinde savaş karşıtlığına sık sık yer veren Banksy, son eserini Instagram hesabından takipçileriyle paylaşmıştı.

Paylaşımın üzerinden kısa süre geçmeden sosyal medya sitelerinde bir kişinin, başka birisinin yardımıyla tabelayı söküp bölgeden uzaklaştığı görüntüler paylaşılmıştı.

Olayın ardından Londra Metropolitan Polisi, dün bir kişinin hırsızlık ve mala zarar vermek suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurmuştu.

Açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü, trafik güvenliği için yeni tabelanın takıldığı da ifade edilmişti.

Sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in Batı Şeria'da oluşturduğu güvenlik duvarlarında ve Gazze'de de çizimler yapan sokak sanatçısının son eserinin, Gazze'de ateşkes mesajı verdiği yorumunu yapmıştı.