TBL’nde play-off yarı final maçları tam gaz sürüyor. Ancak bugüne kadar oynanan maçlarda normal sezonda görmeye alıştığı

TBL’nde play-off yarı final maçları tam gaz sürüyor. Ancak bugüne kadar oynanan maçlarda normal sezonda görmeye alıştığımız sürprizlerden birini hâlâ göremedik. Ülkerspor, Banvit karşısında sahasında oynadığı 2 maçı da kazanarak rakibi karşısında durumu 2-0 yaptı ve büyük bir avantaj yakaladı. Ülker, Bandırma deplasmanında oynayacağı iki maçtan birini kazandığı taktirde finale çıkacak.

Ülkerspor antrenörü Murat Özyer herşeyden önce rakibini çok iyi etüt etmiş. Banvit’in yaptığı ve rakiplerini çok fazla zorladığı alan savunmasına nasıl hücum edilmesi gerektiğini oyuncularına adeta ezberletmiş. Topu çok iyi çevirerek öncelikle içeriden oynama şansını değerlendirmeyi ve top içeriye geçtiğinde pozisyon bulunmadığında ters taraftaki kısa oyuncuya pas verilmesi taktiğini çok iyi uygulattı. Özelikle oynanan ilk maçta Mirsad’ın süper oyunu ile rakiplerini kolayca yenmeyi başardılar. Bu maçta yaptıkları akıllı hücumlara aldıkları hücum ribauntlarını da ekleyince Banvit’in yapacak hiçbir şeyi kalmadı. Özellikle takımın skoreri Radoseviç’ten beklenen verimi de alamayınca ilk maçta yenilgi kaçınılmaz oldu. Her zaman mücadeleci kişiliği ile tanıdığımız Banvit takımı, bu maçta yeterli mücadeleyi ortaya koyamadı.

İlk maçtan gerekli dersi alan Tab Baldwin takımını ikinci maça çok daha iyi hazırlamış. Herşeyden önce bu maçta ribauntlarda rakiplerine kesinlikle ezilmediler. Hücum ve savunma ribauntlarında rakipleri ile dengeyi korudular. Sezon içinde bildiğimiz savunma ve hücumlarını uygulayarak ilk devreyi 2 sayı farkla önde kapatmayı başardılar. Ancak ikinci devreye fırtına gibi başlayan dev Macar Pivot Gulyaş adeta tek başına Banvit’i sahadan silen adam oldu.

Alan savunmasının yumuşak karnı olan, pota altında aldığı pasları çok iyi değerlendiren Gulyaş, bu çeyrekte attığı 12 sayı ile Ülker’i öne geçirdi. Maçta attığı 18 sayı ile de maçın en skorer oyuncusu oldu. Bu çeyrekte attığı üç sayılık basketlerle İbrahim Kutluay’da ona katılınca Banvit’in savunması hem içeriden hem de dışarıdan çökertilmiş oldu. Son çeyreğe 10 sayı farkla önde giren turuncu yeşilliler ilk 5 dakika sayı bulmakta büyük sıkıntı çektiler. Ancak yaptıkları gayretli savunma ile rakiplerine de sayı şansı vermediler. Mirsad Türkcan, İbrahim Kutluay ve Gulyaş çift haneli sayılara ulaşarak takımın galibiyetinde etkili olan isimler oldular. İbrahim özelikle savunmadaki gayreti ve aldığı ribauntlarla da göz doldurdu.Sezonda birçok sürpriz sonuca imza atan Banvit, bu maçlarda bekleneni veremedi. İşte özellikle böyle önemli maçlarda kadrosu kısıtlı olan ve yıldız oyuncuları olmayan takımlar çok zorlanıyorlar. Ülker büyük bütçelerle oluşturulmuş ve en önemli hedefi Türkiye şampiyonluğu. Ülker, Avrupa defterini de kapattığı için takımın şimdi kafası çok daha rahat. Tek bir hedefe kilitlenmiş durumdalar. O zaman böyle takımların karşısında durmak çok zor oluyor. İşte Banvit’in yaşadığı olay bu. Daha önce Avrupa’dan yorgun dönen Ülker ile şimdi oynadıkları Ülker arasında çok fazla fark oluyor. Banvit bu Ülker’i yenmek istiyorsa normal sezonda gösterdiği performansın mutlaka üzerine çıkması gerekiyor. Aksi taktirde işleri çok çok zor.