Barajların doluluk oranı açıklandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelindeki barajların doluluk oranı ile ilgili bilgi vererek, "Sulama maksatlı 235 barajda yüzde 31 doluluk, içme suyu maksatlı büyük 90 barajda yüzde 30 doluluk, enerji maksatlı 115 barajda yüzde 36 doluluk var. İstanbul’da şuanda yüzde 55, İzmir’de yüzde 42, Bursa’da yüzde 42, Ankara’da yüzde 10 ama Çamlıdere Barajı çok büyük. Şu anda orada B planımız var. Önümüzdeki sene de C planı devreye giriyor. Gerede’den 32 kilometre dünyanın en uzun içme suyu tünelini bitireceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok. İstanbul’da 2071 yılına kadar problemini çözdük" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Eroğlu, Türkiye genelindeki barajların doluluk oranını değerlendirdi. Son günlerde yağışların başladığını ifade eden Eroğlu, "Bugün Ege batı kıyı şeridinde, Pazartesi günü de bütün egede yağış olacak. Salı ve Çarşamba günleri de bütün Türkiye’yi kapsayacak şekilde yağış bekliyoruz. Bundan sonra yağışlı mevsim gelecek. Bizim, suyla alakalı çok büyük düşünüyoruz. Vatandaşlar eskiden su gelecek mi, gelmeyecek mi şeklinde korku içerisindeydi. Artık öyle bir korku yok. Çünkü bizim A, B planlarımız var. Biz her sene mayıs ayında benim başkanlığımda çalışma yapıyoruz. Şehirlerin durumuyla ilgili hangi planı uygulayacağımızı konuşuyoruz. Geçmişte Yalova’da uyguladık. Bu sene de sıkıntıları giderdik. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

'90 BÜYÜK BARAJDA DOLULUK ORANI YÜZDE 30'
Barajlardaki doluluk oranı ile ilgili bilgiler veren Eroğlu, “Sulama maksatlı 235 barajda yüzde 31 doluluk, içme suyu maksatlı büyük 90 barajda yüzde 30 doluluk, enerji maksatlı 115 barajda yüzde 36 doluluk var. İstanbul’da şu anda yüzde 55, İzmir’de yüzde 42, Bursa’da yüzde 42, Ankara’da yüzde 10 ama Çamlıdere Barajı çok büyük. Şu anda orada B planımız var.
Önümüzdeki sene de C planı devreye giriyor. Gerede’den 32 kilometre dünyanın en uzun içme suyu tünelini bitireceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok. İstanbul’da 2071 yılına kadar problemi çözdük. Çünkü Melen Barajı bitiyor. Sadece Melen Barajı’ndan 1 milyar 100 milyon metreküp su almak mümkün. Şu anda tek başına İstanbul’un su ihtiyacını karşılayacak bir çözüm var. Hatlar yapıldı, su veriyoruz. Bir problem yok” diye konuştu.

İHA