CHP Cezaevi Komisyonu aralarında Baransu ve Karaca’nın da bulunduğu tutuklu gazetecileri ziyaret ederek bir rapor yayımladı. Raporda, Baransu’nun ‘Şener ve Şık’a yanlış yaptım’ sözleri dikkat çekti

Baransu: "Ahmet Şık ve Nedim Şener’e yanlış yaptım"

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cezaevi Komisyonu 24. dönemde cezaevlerindeki Ergenekon, Balyoz, KCK, OdaTV gibi siyasi davalardaki tutuklu ve hükümlüleri cezaevlerinde ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba’nın ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve ‘Balyoz darbe planı’nı yayınladığı için tutuklanan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu’nun da aralarında olduğu beş gazeteci hakkında rapor yayımlandı.

Tutuklu gazetecilerin CHP’li Milletvekillerine verdiği görüşlere de yer verilen raporda Mehmet Baransu’nun Balyoz davası ve hakkında yazılar yazdığı Nedim Şener’le ilgili ifadeleri dikkat çekti.

Yazdıklarımda hatalıyım
Ağbaba ve Çakırözer’le görüşen, ‘Balyoz darbe planını’ yayımladığı için tutuklu bulunan Mehmet Baransu, “Bir hatam var, cezaevinde iken Nedim’le (Şener) ilgili yazdığım yanlıştı. Nedim’i ilk ben aradım. Ahmet (Şık) ve Nedim için yapılan yürüyüşe katılmadığım için yanlış yaptım” diye konuştu.
Baransu, Balyoz Davası’yla ilgili olarak, “Balyoz’da eşlerle görüştüm ve yazı yazdım. Belgeler yayımlandığı gün oğlum yoğun bakımdaydı. Yani kötü bir dönemime denk gelen haberlerdi. Bir hatam var, cezaevinde iken Nedim’le ilgili yazdığım yanlıştı. Nedim’i ilk ben aradım. Ahmet ve Nedim için yapılan yürüyüşe katılmadığım için yanlış yaptım” diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Erdoğan intikam alıyor
Rapordaki ifadelerinde Ergenekon’la ilgili suçlandığını ancak en az haberi kendisinin yaptığını söyleyen Baransu, “Benim durumum Balyoz’daki duruma benziyor. Balyoz’da yapılanlar bana da yapılıyor. Said-i Nursi’nin bir sözü var; ‘Beşer zulmeder kader adalet eder’ diye. Ben kimseye bilerek zulüm yapmadım. Muhtemelen kader bana adalet ediyor şu anda. Tayyip Erdoğan intikam alıyor, asker de destekliyor” dedi.

Sol kesim sahipleniyor
Baransu, “Dindar kesimin vicdanı yok. En fazla eleştirmesi gereken sol kesim ama onlar beni savunuyor. Onlar bu duruma adalet ve hukuk açısından yaklaşıyorlar. Sulh ceza hakimliklerinin kaldırılması gerekli” diye konuştu. Baransu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakların bombalayarak 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Roboski Katliamı ile ilgili de “Uludere’de 34 kişiyi öldürdüler ama beni yargılıyorlar. Devletin gizli belgelerini teşhir ettiğim iddiasıyla. Baransu’nun yazdıkları doğrudur diye kabul ettiler. Uludere katliamı MGK kararı ile gerçekleştirildi” ifadelerinde bulundu.

‘Yanlışa sahip çıkmam’
Raporda, El-Kaide bağlantılı Taşhiye Örgütü üyeliği ile cezaevinde bulunan Hidayet Karaca ise Balyoz, Ergenekon, KCK, OdaTV davalarında emri verenin hükümet olduğunu ileri sürdü. Karaca “Bir el var, daha önce onlara yapılan şimdi bize yapılıyor. Değişen bir şey yok. Emirleri veren hükümetti, Erdoğan’dı. Devlet memuru Başbakan’a karşı bir şey yapamaz. Hele hele Tayyip Erdoğan’a karşı hiçbir şey yapamaz” dedi. Raporda o dönem operasyonlara destek vermelerinin nedenini ‘darbe’ye karşı oldukları gerekçesiyle açıklayan Karaca, “Maalesef kurunun yanında yaş da yandı. Kim haksızlık yaptıysa bunun bedelini çeksin. Kim kime haksızlık yapmışsa bunlar günün birinde ortaya çıkar. Hukukun dışına çıktıysa bunun hesabını verecektir. Kesinlikle hukukun dışına çıkılmamalı. Ben yanlış yapan hiçbirine sahip çıkmam” ifadelerinde bulundu. Haber Merkezi