İstanbul Teknik Üniversitesi’nde barınma hakkı için nöbet tutan öğrenciler, özel güvenlikler tarafından kampüs dışına çıkarılmak istendi. Engellemelere rağmen bir süre daha merkezi derslik binasındaki nöbeti sürdüren İTÜ'lüler, özel güvenlikler tarafından darp edilerek bina dışına çıkarıldı.

Barınma hakları için sabahlayan İTÜ’lülere özel güvenlik saldırısı

Genç BirGün

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Merkezi Derslik Binası’nda (MED) barınma hakları için sabahlayan öğrencilere özel güvenlik birimleri (ÖGB) saldırdı.

İTÜ Dayanışması, “Barınma hakkımız için MED A’da sabahlıyoruz” diyerek Merkezi Derslik A Binası içinde nöbet başlattı. Gece yarısına doğru binaya gelen çok sayıda özel güvenlik, nöbetin bitirilip binanın boşaltılmasını istedi. Bir süre daha bekleyişini sürdüren üniversitelilere, saat 01.30 sularında özel güvenlikler saldırdı.

Nöbet alanına gelen çok sayıda özel güvenlik, “Binanın kullanım süresi dolmuştur” uyarıları yaptı ve ardından üniversitelilerin bina dışına çıkmalarını istedi. Üniversiteliler, özel güvenliklerin müdahalesinin hukuksuz olduğunu belirterek “Yaşasın öğrenci dayanışması”, “Barınma hakkımız, söke söke alırız” sloganlarıyla karşılık verdi.

Binayı terk etmemek istemeyen üniversitelilere, saat 01.30 sularında özel güvenlikler saldırdı. Üniversiteliler darp edilerek bina dışına çıkarıldı.