Barış Akademisyenlerine öğrencilerinden destek: Buradayız hiçbir yere gitmiyoruz!

Tayyip Erdoğan’ın “akademisyen müsveddeleri” dediği, YÖK’ün haklarında işlem başlatılacağını duyurduğu akademisyenlerin öğrencileri kampanya başlattı: “Gururdur bize savaşa karşı sessiz kalmayanların öğrencileri olmak.

Doğu ve Güneydoğu'da süren operasyonlar, sokağa çıkma yasakları ve hak ihlallerini eleştiren bildiriye imza atan 1128 akademisyene öğrencilerinden destek geldi. Bianet'te yer alan habere göre, Change.org üzerinden imza kampanyası başlatan "Bağzı Üniversiteliler" isimli öğrenciler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hocaları için “akademisyen müsveddesi” dediğini ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) işlem başlatacağını açıkladığını hatırlatarak hocalarının yanında duracakları mesajını verdi.

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri de öğretmenlerinin yanında olduğunu duyurdu.

“Sonuna kadar yanınızdayız hocam”

İmza kampanyası başlatan öğrenciler kamuoyuyla şu mesajı paylaştı:

“Gururdur bize savaşa karşı sessiz kalmayanların öğrencileri olmak.

“Barış talebini dillendiren 1228 akademisyen cumhurbaşkanı tarafından hedef gösteriliyor. YÖK akademisyenlerimiz hakkında gerekli ‘hukuki’ işlemin yapılacağınız söylüyor.

“Savaşa yaşanan katliama karşı ses çıkaran öğretmenlerin öğrencileri olarak, onlardan öğrendiğimiz cüret ile haykırıyoruz. Öğretmenlerimiz yalnız değildir. Onlara yönelen bütün baskılama politikalarına karşı beraber direneceğiz.

“Herkesi öğretmenlerimizin yanında olmaya davet ediyor. Bizler de öğrencileriniz olarak diyoruz ki; Sonuna kadar yanınızdayız hocam.”

Özyeğin Üniversitesi Dayanışması grubundaki öğrenciler öğretmenleri ile dayanışma içinde olduklarını şu mesajla paylaştı:

"Buradayız hiç bir yere gitmiyoruz!

"Barış için aralarına üniversitemizden hocalarımızın olduğu 1128 akademisyen "Devlet şiddeti sona ersin, bu suça ortak olmayacağız" diyerek bir metin imzaladılar. Bugün Cumhurbaşkanının hedef gösteren konuşmaları ardından YÖK "Teröre destek veren bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacak" açıklamasını yaptı.

"Biz Özyeğin Üniversiteliler olarak başta üniversitedeki olmak üzere tüm hocalarımızın yanındayız. Her yerde iktidarın ve baskıların karşısında BURADAYIZ, HOCALARIMIZIN YANINDAYIZ! DAYANIŞMAYLA."

YÖK de devrede: Barış için imza toplayanlar için 'gereği yapılacak' açıklaması

Akademisyenlerden Erdoğan ve YÖK'e yanıt

Sedat Peker'den akademisyenlere: Kanınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız