Ankara'da 3 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Barış Çakan olayı ile ilgili olarak 36 kişi hakkında işlem başlatıldı

Barış Çakan olayı ile ilgili 36 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden Barış Çakan'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada 36 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Barış Çakan isimli vatandaşımızın yaşamını yitirdiği üzücü hadise ile ilgili olarak; bazı sosyal medya hesaplarından soruşturmaya müdahale edildiği yönünde asılsız ve gerçek dışı paylaşımlar yapılmaktadır. Yaşanan elim olayı istismar ederek bundan siyasi ve ideolojik çıkar sağlamaya çalıştığı tespit edilen 36 şahıs hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak yasal işlem başlatılmıştır." denildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da, Barış Çakan'ın (20) ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarması sonucu çıkan kavgada hayatını kaybetti. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Barış Çakan'ın hayatını kaybettiği kavga ile ilgili sosyal medyada 'Kürtçe müzik dinlediği' için tatrışmanın çıktığı ve Çakan'ın öldürüldüğü ileri sürüldü.

Çakan ailesi ve Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamalarda olayın kamuoyuna yanlış yansıtıldığı belirtildi.