Barış için dünyayı adımlayan bir kadın: Pippa’nın hikayesi izleyiciyle buluşacak

Barış için ülkeleri otostopla adımlayan İtalyan sanatçı ve eylemci Pippa Bacca’nın Türkiye’de cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülmesinin üzerinden 12 yıl geçti. 2008 yılında öldürülen İtalyan sanatçı Bacca’nın yol hikayesi ‘Barış Gelini: Pippa Bacca’ filminin çekimleri tamamlandı.

İtalyan yönetmen Simone Manetti’nin yorumuyla Pippa’nın kamerasındaki gerçekleri kapsayan bir film yapıldı. Yıllardır Pippa ile ilgili aranılan gerçekleri farklı bir anlatımla sunacak olan bu film çok yakında Türkiye’de seyircisi ile buluşacak.

PİPPA BACCA KİMDİR?

Pippa Bacca ve arkadaşı Silvia Moro, 8 Mart 2008’de ‘Barış Gelini’ adını verdikleri proje için şiddetin hakim olduğu ülkelere barış ve sevgi mesajı vermek için yola çıktı.

Türkiye’ye geldikten sonra arkadaşı Silvia ile yolları ayrılan ve sonrasında tek başına yaptığı otostopta Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ortadan kaybolan İtalyan sanatçı cinsel saldırıya maruz bırakılıp boğularak öldürüldü. Pippa’nın en son bindiği kamyonetin sahibi Murat Karataş, göz altına alınarak tutuklandı.