İstanbul Maltepe’de bulunan Barış Manço Parkı’nın belediye tarafından kafeye dönüştürülmesine karşı mahallelinin verdiği mücadele sonuç verdi. Maltepe Belediyesi projenin iptal edildiğini duyurdu.

Barış Manço Parkı kurtuldu
Parkın yapılaşmaya açılmasını istemeyen mahalle halkı 10 gün boyunca nöbet tuttu. (Fotoğraf: DHA)

Haber Merkezi

İstanbul Maltepe Feyzullah Mahallesi'ndeki Barış Manço Parkı'nın belediye tarafından kafe yapılacağını belirten mahalle sakinlerinin 10 gün boyunca parklarını korumak için verdiği mücadele sonuç getirdi. Maltepe Belediyesi, projenin iptal edildiğini açıkladı.

Parkına sahip çıkan bölge halkı kazı işlemlernin başlamasıyla nöbet tutmaya başlaydı. Mahalle sakinleri, imza toplayarak şikayet dilekçelerini İBB, Maltepe Belediyesi, Kaymakamlık ve CİMER'e gönderdi. Protesto gösterilerine 10 gündür katıldığını belirten Şems Ergün, "Parkın yakınında oturuyorum. Burası son yeşil alanlardan biri. Kiralandığını ve amacı dışında kullanılacağını duyduk. Kısa süre sonra iş makineleri gelip kazmaya başlayınca burayı korumak için harekete geçtik. Parkın çocukların, yaşlıların, buradaki insanların nefes alabileceği bir alan olarak kalmasını istiyoruz. Buradaki komşularımızla karar aldık, her akşam 19.30'da parkta toplanıyoruz. Parkı olduğu haliyle bırakacaklarını söylemişler. Belediyenin resmi sitesinden bildirsinler" dedi.

AĞAÇLARI KESMEYİN

Ağaçların kesilmesini istemediğini ifade eden Altan Molikoğlu "Her gün saat 19.30'da bir yürüyüş var. O yürüyüş burası kafe olmasın, ağaçların bir kısmı kesilmesin, bir tuvalet yapılmasın diye. Ağaçların kesilmesini istemiyoruz. Çocukların büyük bir parkı kaldırılıyor, ayıptır. Maltepe Belediyesi burayı kiraya vermiş, kafe yapacaklar, burası yok olacak" diye konuştu.

Recai Ağartan ise "Burası bir korunma yeriydi. Deprem esnasında biz buraya sığınacaktık ama şimdi tuvalet yapılacağını duyuyoruz. Parkımızın yok olmasını istemiyoruz" dedi.

Mahallelinin eylemi sürerken Maltepe Belediyesi'den dün açıklama yapıldı. Belediye, parkta yapılması planlanan 'büfe ve tuvalet' projesinin durdurulduğunu açıkladı.