Barış Mitingi’ne çağrı cezalandırılamaz

HABER MERKEZİ

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Ankara’da 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Barış Mitingi’ne katılım çağrısı yaptığı için yargılananlara verilen cezalar protesto edildi.

Adana 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi, miting için 6 Ekim 2015’te DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla yapılmak istenen ve polisin müdahale ettiği yürüyüşe katılan sendika, demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcilerine ‘3,5 yıl ile 4,5 yıl arasında hapis cezası verdi. Verilen cezalara tepki gösteren Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, Adana Adliyesi Taş Bina önünde bir araya geldi.

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fatma Sarıoğuz Güney, şunları dile getirdi: "Verilen bu cezalar, 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' diyen haklı ve meşru irademizi geriletemeyecek. Yağdırılan cezaları asla kabul etmiyoruz. Cezaları adil, hakkaniyetli ve hukuki bulmuyoruz."

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ise tek adam yönetiminin bu hukuksuzluklarına teslim olmayacaklarını söyledi.

MECLİS’E TAŞINDI

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da bu konuda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Hatimoğulları, Gül'e "10 Ekim Gar Katliamı’nın sorumluları olan kamu görevlileri yargı önüne dahi henüz çıkmamışken nasıl barış mitingine çağrı yapan ve katliamdan sağ kurtulanlar cezalandırılabilmektedir? " diye sordu.