Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Başkanlığı tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen, "Gelecek Barıştadır Şöleni", barış taleplerini dile

VOLKAN ŞAHİN

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Başkanlığı tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen, "Gelecek Barıştadır Şöleni", barış taleplerini dile getiren binlerce insanı bir araya getirdi.

Pazar günü düzenlenen etkinlik için sabah saatlerinden itibaren Abdi İpekçi Spor Salo-nu'nun önünde toplanmaya başlayan DTP'liler, sağanak yağışa aldırmadan şenliğin başlama saatini bekledi. Polisin çevrede ve salon içerisinde geniş güvenlik önlemleri aldığı şölene, DTP Eş-başkanı Ahmet Türk, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Mazlum - Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen ve SDP Genel Başkanı Filiz Koça-li'nin yanı sıra kapatılan DEP eski milletvekili Selim Sadak ile 78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can da katıldı.

'BARIŞI DİYARBAKIR'DA ARASINLAR'

Hrant Dink ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan Mazlum - Der Ge-neİ Başkanı Ayhan Bilgen, Hrant Dink'in cenaze töreninde atılan, "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeni'yiz" sloganlarının bazı kesimler tarafından anlaşılamadığının görüldüğünü belirterek, "Bu sloganı atmakta, o empatiyi kurmakta geç kaldık. Eğer zamanında, 'Hepimiz Uğur'uz, hepimiz Mizgin'iz' diyebilseydik Hrant'ı kurban vermeyecektik" sözleri uzun süre alkışlandı. Bilgen, "Bazıları barışı operasyonlarda arıyor, Washington'da arıyor. Oysa nerede kaybettilerse orada aramalılar. Barışı Diyarbakır'da, Ankara'da kaybettiler, orada aramalılar" diye konuştu. Mazlum - Der Başkanı Bilgen, Türkiye'nin bu sefer son şansını kullandığını vurguladı.

'ASIL KATİL IRKÇILIĞI KÖRÜKLEYENLER'

Daha sonra söz alan DTP Eş-başkanı Ahmet Türk de barış ortamının tesis edilmesini, insan haklarına dayalı bir toplumun yaratılmasını istediklerini belirtti. Türkiye'de barış ve sükunet ortamının bazı çevrelerce baltalandığını ifade Türk, "Barış, özgürlük ve demokrasi için ortaya koyduğumuz çabaları birileri engellemeye çalışıyor. Hrant Dink'in katledilmesini barışa, demokrasiye ve halkların ortak geleceğine vurulan bir darbe olarak değerlendiriyoruz. Bize göre 17 yaşındaki bir genç değil, yıllarca şoven milliyetçiliği körükleyenler katil olarak ilan edilmelidir. Güvenlik görevlileri katil zanlısı ile hatıra fotoğrafları çektiriyor. İbretle ve hayretle izliyoruz. Böyle bir anlayış, içinde bulunulan bu ortam adeta birilerini katil olmayı teşvik ediyor" açıklamasını yaptı.

Barış için ısrarlı olacaklarını kaydeden Türk, "Barışın takipçisi olacağız. Gelin diyalogu seçelim, gelin birlikte yaşama ortamını yaratalım" dedi.