BU yıl üçüncüsü düzenlenecek olan alternatif rock müzik festivali 'Barışarock'a katılacak sanatçılar ile festivali düzenleyen aktivistler bir basın açıklaması yaparak savaşa karşı barıştan yana olan herkesi yarın başlayacak olan festivale çağırdı.

VOLKAN ŞAHİN - İSTANBUL / BU yıl üçüncüsü düzenlenecek olan alternatif rock müzik festivali 'Barışarock'a katılacak sanatçılar ile festivali düzenleyen aktivistler bir basın açıklaması yaparak savaşa karşı barıştan yana olan herkesi yarın başlayacak olan festivale çağırdı.

 İlki 2003 yılında uluslararası bir kola firmasının düzenlediği festivale alternatif olarak gerçekleştirilen 'Barışarock' bu yıl üçüncü kez, 'gerçek rock müzik severleri' bir araya getirmeye hazırlanıyor. Sarıyer'de bulunan Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı'nında yarın başlayacak ve pazar günü sona erecek olan festival ilgili olarak dün bir basın açıklaması yapıldı. Festivalde sahne alacak sanatçılardan Bulutsuzluk Özlemi'nden Nejat Yavaşoğulları ve Moğollar'dan Taner Öngün'ün de katılımıyla Taksim'de bulunan Tünel Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması renkli görüntülere sahne oldu.

 Organizasyonda görev alan çok sayıda rock müzik sever ve aktivistin de katıldığı basın açıklamasında söz alan Balkan Çilingir, Barışarock'un herşeye değil ama çok şeye karşı olduğunu söyleyerek, ''Barışarock, savaşa, militarizme, ırkçılığa, cinsiyetçiliğe, nükleer enerjiye, özelleştirmeye, işgale, İMF'ye ve daha bir çok şeye karşı başka bir dünyanın mümkün olduğunu savunan insanları bir araya getiriyor'' diye konuştu.

 Grup basın açıklamasının ardından Galatasaray Meydanı'nda imza standı açan Nakliyat İş'e bağlı Coca Cola işçilerine destek vermek üzere standa gitti.