Barselona’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları 1 Mayıs yürüyüşüne kendi pankart ve sloganlarıyla katıldı.
Pankartlarda Gezi Direnişi'nde hayatını kaybedenlere yer verildi. Yürüyüşte Türkçe "Ekmek, Barış, Adalet ve Özgürlük" anlamına gelen "Pan, Paz, Justicia y Libertad" sloganları atıldı.
Yürüyüşte, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı, Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş, Nuriye Gülmen, Aslı Erdoğan, Behice Boran, Aziz Nesin, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve Hrant Dink'in fotoğrafları taşındı.
Sabah saatlerinde Barselona merkezindeki Plaça Catalunya’da buluşup yürüyüş kortejine katılan grup, sloganlarında Türkiye’de yaşanan adaletsizliklere dikkati çekti.
Gezi, Soma, İstanbul Sözleşmesi ve barış yanlısı sloganlar atıldı.
Aynı sloganlar pankartta da İspanyolca, Katalanca, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 6 farklı dilde yer buldu.
Yürüyüş sırasında yerel halk ve gazetecilerle de bol bol sohbet edip fotoğraf çektiren grup, halaylar ve danslar eşliğinde yürüyüşe son verdi.
Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.
BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!
BirGün’e Destek Ol
Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun