Bartın İnkumu açıklarında içerisinde 12 mürettebatının bulunduğu düşünülen gemi battı. Olayda en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Bartın’da kuru yük gemisi battı: En az 3 kişi yaşamını yitirdi

Bartın İnkumu açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle bir kuru yük gemisi battı. İlk açıklamalarda geminin Rus bandralı olduğu bildirilirken daha sonra ise Palau bandralı olduğu belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarında 12 kişilik mürettebattan 6’sına canlı ulaşıldı, 3 kişinin ise yaşamını yitirdiği belirlendi. Bartın Valisi, diğer üç kişinin de yaşamını yitirdiğinin değerlendirildiğini açıkladı.

Bartın'ın İnkumu beldesi açıklarında "Arvin" isimli Palau bandıralı kuru yük gemisi battı.

Bartın Valisi Sinan Güner yaptığı, ilk açıklamada şunları kaydetti: "Rus bandıralı kuru yük gemisi bu kötü hava şartları nedeniyle battı. 10-15 arası mürettebatı olduğunu biliyoruz. Bunlar filikalarla can yelekleri giyerek denize açıldılar. Şu anda bu imkanlarla kurtarma çalışmalarına başladık. Denizde dalga çok yüksek, hava şartları çok kötü. Sahil Güvenlik´in botu ulaşmaya çalışıyor. Çok zor şartlarda yani denizin dalga boyu botun boyundan yüksek. Deniz Kuvvetleri´ne ait bir gemi Ereğli´den hareket etti. Eğer uçuş imkanı varsa Samsun´dan helikopter de talep ettik. Şu anda Güzelcehisar civarlarında 600-700 metre açıklarda filikalar gözle görülebiliyor. Deniz altı dalgıç ekibimiz filikaları kendi botlarını yüzdürebilirlerse bu 600-700 metreye ulaşmaya çalışacaklar, denizden de Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ulaşmaya çalışıyor."

Güner, gazetecilere yaptığı son açıklamada ise, 6 mürettebatı sağ olarak bota aldıklarını vurgulayarak, "Ölen 3 kişiden birinin cesedine ulaştık. Diğer 3 mürettebatın da kayalıkların olduğu bölgede hareketsiz görüldüğü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Sahil Güvenlik botlarıyla Bartın Limanı'na getirilen ve ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 6 gemi personelinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, çalışmalara katılan ve hipotermi nedeniyle rahatsızlanan bir sahil güvenlik personeli de 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan, Arvin isimli geminin 114 metre uzunluğunda 14 metre genişliğinde olduğu öğrenildi.