Bartın'da maden ocağındaki patlamayı soruşturan ekibe 2 iş güvenliği uzmanı daha eklendi. Maden ocağındaki patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında teknik cihazlara da el konulduğu öğrenildi.

Bartın'daki maden faciası: Soruşturmayı 6 kişilik ekip yürütecek
Fotoğraf: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında yaşanan patlamayı soruşturan 4 kişilik ekibe, 2 iş güvenliği uzmanını da dahil etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili olay günü 4 iş müfettişinin görevlendirildiği anımsatılarak, şu bilgiler paylaşıldı: "Bartın'daki patlamaya ilişkin iş müfettişlerinden oluşan soruşturma ekibi, iş güvenliği uzmanları ile 6 kişiye çıkartılarak genişletildi."

SORUŞTURMA KAPSAMINDA TÜM TEKNİK CİHAZLARA EL KONULDU

Öte yandan maden ocağındaki patlamaya ilişkin, güvenlik sistemlerinin de yer aldığı tüm teknik cihazlara soruşturma kapsamında el konuldu.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, Amasra Cumhuriyet Savcılığı ile ilgili hakimliğin aldığı karar doğrultusunda, özel ekip tarafından arama ve el koyma işlemleri yürütülüyor. Olayın yaşandığı alan ve güvenlik sistemlerinin de yer aldığı tüm teknik cihazlara ekipler tarafından el konuldu.

BARTIN'DAKİ MADEN FACİASI

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim'de akşam saatlerinde grizu patlaması olduğu değerlendirilen bir patlama meydana geldi. Bartın Valiliği'nin açıklamasına göre patlama, saat 18.15 sıralarında -300 kotunda yaşandı. Patlama sırasında maden ocağında bulunan 41 işçi hayatını kaybetti.

AA