Bursa'da Barutçu Tekstil patronu, sendikalaştıkları için işten atıldıktan sonra direnişe geçen işçilerin beklediği alana asit dolu tankları ağzı açık şekilde bıraktı. Patronun direnişi kırmak istediğini belirten işçiler yılmayacaklarını söyledi.

Barutçu Tekstil patronundan direnişi kırma girişimi: Asit dolu tank ağzı açık bırakıldı

Bursa'da Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önünde başlattığı direniş sürüyor.

Bugün de bir araya gelen işçiler, patronun direnişi kırma girişimiyle karşılaştı. Barutçu patronu işçilerin beklediği alana asit dolu tankları ağzı açık şekilde bıraktı.

İşçiler 100 günü aşkındır fabrika önünde başlattıkları direnişi sürdürürken, ağzı açık şekilde bırakılan asit dolu tanklardan yayılan kötü kokudan etkilenerek durumu yetkililere bildirdi.

Olay yerine gelen AFAD ekipleri kapalı bir ortam olmaması nedeniyle işçilerin zarar görmeyeceğini söyledi. İşçiler ise çağırılan ambulansla hastaneye götürüldü.

Barutçu Tekstil işçileri direnişi kırma girişimlerine boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Öz İplik-İş'e üye oldukları için Barutçu Tekstil’deki işlerine son verilen 4 kadın işçi, işe iade talebiyle fabrikanın önünde yaklaşık 4 ay önce direnişe geçti. Direniş devam ederken, sendika ile uzlaşmak istemeyen patron, 29 Aralık 2022 günü Barutçu Tekstil’de 3 kadın işçiyi daha işten attı. Ardından 2 işçiyi daha sendikalaşma nedeniyle işten atan işverene karşı işçiler eylemlerine devam ediyordu.