Yeni Kürt Açılımı sürecinde arabuluculuk rolü üstleneceği belirtilen Irak Kürdistanı Başkanı Mesud Barzani, beklenen...

Yeni Kürt Açılımı sürecinde arabuluculuk rolü üstleneceği belirtilen Irak Kürdistanı Başkanı Mesud Barzani, beklenen Türkiye ziyaretine dün başladı. Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Barzani bugün Ankara'da olacak.

ABD ziyaretinin arından dün Türkiye'ye gelen Mesud Barzani, Başbakan Erdoğan ile görüşmek için 14.35'te Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne geldi. Basının kısa süre görüntü almasına izin verilen görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.Edinilen bilgiye göre görüşmede, Irak Kürdistanı'nın toplamaya çalıştığı, ancak Türkiye'nin PKK'nin temsil edilmesine karşı çıktığı Kürt konferansı değerlendirilen konular arasında yer aldı. Barzani'nin PKK'nin silah bırakması için arabulucu rolü üstleneceğine yönelik bilgiler nedeniyle söz konusu görüşme önem kazanıyor.

ERDOĞAN ÖNCE FİDAN'LA GÖRÜŞTÜ

Bu arada, Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıkarak Dolmabahçe'deki çalışma ofisine geçti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Başbakanlık ofisine geldi. Fidan'ın ziyaretinin Barzani'nin Başbakan Erdoğan'ı ziyaretinden bir saat önce gerçekleşmesi dikkat çekti. BirGün

 

BDP: Görüşmeler önemli 

Başbakan Erdoğan'ın, Barzani ile görüşmesini değerlendiren BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, "Ortadoğu son derece hareketli günler yaşıyor. Sayın Barzani de ABD'den yeni geldi. Bu tür görüşmelerin yapılması son derece doğaldır. Bölgenin selameti açısından önemli" dedi. BDP'li Pervin Buldan da BDP'li bir heyetin de muhtemelen temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gideceğini söyledi.