HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında cinsel tehditlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında V.M.'nin ardından V.Y. isimli bir kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor

Başak Demirtaş'a cinsiyetçi saldırıda bulunan bir kişi daha gözaltına alındı

Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan cinsiyetçi hakaret içerikli paylaşım yapan ve kullanıcı ismi Vedat Muti olan kişi Sakarya'da gözaltına alındı. Devam eden soruşturma kapsamında V.Y. isimli bir kişi daha gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan şüphelinin kimliğinin belirlendiği ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

GÖZALTI SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Yürütülen soruşturma kapsamında Vedat Muti gözaltına alınırken, devam eden soruşturma kapsamında V.Y. isimli bir kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Başak Demirtaş, Vedat Muti kullanıcı isimli bir kişi tarafından sosyal medyada cinsiyetçi saldırılara maruz bırakıldı. Demirtaş’ın hedef gösterilmesine “Başak Demirtaş Seninleyiz” etiketi açılarak tepki gösterildi.

Demirtaş'a yönelik saldırıya verilen tepkilerin bazıları şöyle:

ADALET BAKANI'NDAN BAŞAK DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından, “Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır” paylaşımında bulundu

basak-demirtas-a-yonelik-cinsiyetci-saldirilara-sosyal-medyadan-tepki-743951-1.