Gazeteci Serdar Akinan, son olarak Kandil ve Suriye izlenimlerini aktarmıştı. Twitter hesabından işine son verildiğini açıklayan Akinan...

Gazeteci Serdar Akinan, son olarak Kandil ve Suriye izlenimlerini aktarmıştı. Twitter hesabından işine son verildiğini açıklayan Akinan, İsmail Küçükkaya'nın Akşam gazetesi yönetimi adına kendisini arayarak yazılarına son verildiğini bildirdiğini kaydetti. Akinan, twitter hesabında "Mesleğimi icra edebileceğim bundan başka bir mecra kalmadı" dedi. Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde medyadaki muhalif kesimleri hedef alan açıklamalarının ardından Erdoğan’ı eleştiren Serdar Akinan’la ilgili gazete yönetimi tarafından böyle bir kararın verilmesi ise dikkat çekti.

Akinan’ı Taraf yazarı da eleştirmişti

Medyada, Suriye ve Şemdinli izlenimleri "fitne fesat" olarak değerlendirilen Akinan köşesinde "Haber neredeyse, hayatım pahasına giderim. Beni mesleki olarak eleştirecek insanlarla ilgili tek kriterim var. Aynı meslekten miyiz? Buyrun haber orada... Sahada... Bana beni atlatarak ders verin. Gidin, risk alın ve gerçeğin iddia edildiği gibi olmadığını ispatlayın. Devlet politikasını kollamak, resmi açıklamalar çerçevesine sadık kalmak biz gazetecilerin görevi değildir. Biz gerçeğin peşindeyiz. İcazet alarak, belli odakların çıkarlarını gözeterek yapılana gazetecilik faaliyeti denmiyor" diye cevap vermişti. Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu da geçtiğimiz günlerde Akşam Gazetesi yazarı Serdar Akinan'ı Ergenekon’la bağlantılı olmakla suçlamıştı. Öte yandan Serdar Akinan dışında Akşam gazetesinde işine son verilen altı yazar bulunuyor. İşine son verilen gazetecilerin isimleri şöyle: Nagehan Alçı, Burhan Ayeri, Ali Saydam, Cemalettin Taşçı, Turgay Şeren, Ahmet Çavuşoğlu ve Barış Bardakçı. (muhalefet.org)

İsmail Küçükkaya işten atmaları yorumladı

AkŞam gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya gazetedeki işten çıkarmalarla ilgili olarak Twitter’dan açıklamalrda bulundu. Twitter üzerinden konuyu yorumlayan Küçükkaya’nın mesajları şöyleydi:

 Bugün Akşam gazetesi yeni yapılanma çerçevesinde bazı koşe yazarlarıyla yollarını ayırmak durumunda kaldı. Her biri çok değerli isimlerdir. Artik beraber çalışamayacağımız için üzüntü duyduğum arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ederim. Katkılari için minnettarım. Tek bir muhabir veya editör arkadaşım yapılanma kapsamında işini kaybetmedi, kaybetmeyecektir. Bütün derdim, Akşam Gazetesi'ni daha da güçlendirerek, geleceğe taşımaktır. Çok caba harcadık, yapılanarak güçleneceğimize inancım tamdır.

Ben, aşık olduğum 'gazetecilik' için yapabileceğim her turlu katkıyı yapmaya, bazı radikal kararlara almaya üzülerek de olsa mecburdum.