Başbakanlık ofisi olacağı iddia edilen Vahdettin Köşkü’ndeki inşaat çalışmaları için park alanı şantiyeye dönüştürüldü. Parka konteynerlar kurularak inşaat malzemeleri yığıldı. Site sakinleri tepkili

Başbakanlık ofisi için park alanı şantiye oldu

OLGU KUNDAKÇI

Başbakanlık çalışma ofisi olacağı iddia edilen ve yıkılıp tekrar inşa edilen Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nün inşaat çalışmaları için park alanı şantiyeye dönüştürüldü. Çengelköy Konakları’nın kamuya terk ettiği, 1/1000 ölçekli imar planına göre park olarak görünen Üsküdar Belediyesi’ne ait yeşil alan yaklaşık üç aydır Vahdettin Köşkü’nün inşaatını yapan firmanın şantiye alanı olarak kullanılıyor.

Parka inşaatta çalışan işçilerin konteynerları ve çadırları kuruldu, mıcır dökülen alana inşaat malzemeleri yığılarak yeşil alan tahrip edildi. Durumdan şikâyetçi olan Çengelköy Konakları sitesinin sakinleri ise siteye ait park alanındaki bu işgalin bir an önce sonlanmasını istiyor. Bir site sakini, “Parktaki konteynerların kaldırılması için site yönetimi Üsküdar Belediyesi ile görüştü, ancak sonuç alamadık” dedi.


‘AĞAÇLAR KURUTULDU’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi inşaat mühendisi Nezih Küçükerden, Üsküdar Belediyesi’nin kamuya ait yeşil alanın bir firmanın kullanımına açmasını eleştirerek, “Yer halkın yeridir. O parkta koca koca ağaçlar kurutuldu. Toprağa mıcır döküldü. Yeşil alan vasfından uzaklaştırdılar burayı. Üsküdar Belediyesi İmar Kanunu’nun 15. ve 16. Maddelerine göre kamuya terk edilen alanları herhangi bir kişiye kiraya veremez. Amacı dışında kullanamaz. Dolayısıyla bu parkı işgal etmeye hakları yok. Konuyu Üsküdar Belediye Meclisi’nde önerge olarak gündeme getireceğiz” diye konuştu.

‘TAŞERON FİRMAYI UYARDIK’
Üsküdar Belediyesi yetkilileri park alanının inşaat şirketinin kullanımına nasıl açıldığına dair bilgilerinin olmadığını belirtirken yaptığımız başvuruya yanıt veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “Alanda yapılan incelemede Vahdettin Köşkü’nün yapımını üstlenen taşeron firma tarafından konulan konteynerlar tespit edilmiş olup, yeşil alana zarar verilmemesi hususunda taşeron firmaya gerekli uyarılar yapılmıştır” diye belirtti. Vahdettin Köşkü’nün inşaatını yapan MNC İnşaat ise sorularımıza cevap vermemeyi tercih etti.