BİK Genel Kurulu, 13 Ocak Cuma günü olağanüstü toplanacak. Toplantıda, gazete ve dergilere yönelik hükümler içeren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nde değişiklikler öngören yeni yönetmelik değerlendirilecek.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, cuma günü olağanüstü toplanacak
Fotoğraf: AA

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu, gazete ve dergilere yönelik hükümler içeren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nde değişiklikler öngören yeni yönetmeliği değerlendirmek üzere 13 Ocak Cuma günü İstanbul'da olağanüstü toplanacak.

BİK'ten yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul, süreli yayın kapsamına alınan internet haber sitelerinin 1 Nisan 2023'ten itibaren resmi ilan ve reklam yayımlamasını öngören yönetmeliği görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Olağanüstü toplanacak Genel Kurul'da ayrıca Basın İlan Kurumu Yönetmeliği, Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği ile Resmi İlan ve Reklamların Elektronik Ortamda Alınıp Dağıtılmasına Dair Yönetmelik'in bazı maddelerinin tadilini öngören Yönetim Kurulu teklifi görüşülecek.

BİK Genel Kurulu, internet haber sitelerini kapsayacak şekilde genişletilen Resmi İlan Fiyat Tarifesi'ni de karara bağlayacak.

(AA)