Basın Konseyi, Bartın’da, maç çıkışı stat önünde protesto gösterisi yapan taraftar grubuna yönelik polis müdahalesini görüntüleyen gazeteci Halil Tekin’e polis tarafından şiddet uygulanmasını kınadı. Açıklamada, "Siyasi iktidarı ve tüm sorumluları da polis şiddetini durdurmaya bir kez daha davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Basın Konseyi: Gazeteci Halil Tekin’e polis şiddetini kınıyoruz

Basın Konseyi, Bartınspor- Polatlı Belediyespor karşılaşması sonrasında polisin taraftar grubuna orantısız güç kullandığı anları görüntüleyen gazeteci Halil Tekin’e yönelik şiddete, yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Bartın'da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Bartınspor 1926 Polatlıspor karşılaşması sonrası çıkan olayları kayda alan Halkın Sesi Gazetesi sahibi Halil Tekin görüntü aldığı esnada polis tarafından yerlerde sürüklendi. Polisler, gazeteciyi yere yatırıp, darp ederek telefonunu almaya çalıştı.

Konuya tepki gösteren Basın Konseyi, Tekin'e şiddet uygulayan polislerin gerekli cezayı bir an önce almaları yönünde çağrı yaptı.

Basın Konseyi'nin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bartın’da, maç çıkışı stat önünde protesto gösterisi yapan taraftar grubuna müdahale sırasında orantısız güç kullanan polislerin, olayı görüntüleyen gazeteci Halil Tekin’e şiddet uygulamasını kınıyoruz.

Yerelde zor koşullarda halkın gerçekleri öğrenmesi için çabalayan meslektaşlarımızdan 30 yıllık deneyime sahip gazeteci Halil Tekin, hafa sonu Bartınspor- Polatlı Belediyespor maçı sonrası görevini yaparken polis saldırısına uğramış ve şans eseri ölümden dönmüştür. Olay son derece vahimdir. Bir grup polisin, gazeteci Halil Tekin’i yerde sürüklemesi, dizleriyle sırtına basarak ters kelepçe takmaya kalkışması kan donduran görüntülerdir.

Hukuk devletinde polisin her ne sebeple olursa olsun görev sınırını aşması; üzerindeki üniformanın sorumluluğunu taşıması gerekirken, kamusal görev yapan gazetecinin üzerine çullanması, asla kabul edilemez. Son dönemde gazetecilerin habere ulaşmasını, gerçekleri halka duyurmasını engellemek amacıyla siyasi iktidarın sıklıkla başvurduğu polis şiddeti, ulusal medyamızdan sonra yerel medyayı da hedef almaktadır. Gazetecilerin şahsında, asıl halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı ile ifade ve basın özgürlüğü saldırıya uğramaktadır.

Basın Konseyi olarak, gazeteciye şiddet uygulayan polislere hak ettikleri cezanın bir an önce verilmesini talep ediyor; yüzüne ve ayaklarına darbe, kaburgaları ezilen meslektaşımız Halil Tekin için acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyasi iktidarı ve tüm sorumluları da polis şiddetini durdurmaya bir kez daha davet ediyoruz."

Bartın Valiliği, olayların ardından bir polisin görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.