Medyada, AKP’ye muhalefetiyle tanınan isimler birer birer işlerinden oluyor. AKP’nin kara listesindeki bu yazarlar, en ufak açıklarında kendilerini kapı önünde buluyor. Şimdiye dek işten çıkarılan ya da istifa eden Emin Çölaşan, Necati Doğru, Bekir Coşkun, Haluk Şahin, Mine Kırıkkanat ve  Mehmet Ali Kışlalı’dan sonra sıra Hürriyet’in 36 yıllık Başyazarı Oktay Ekşi’ye geldi. Perşembe günkü yazısında Hürriyet’in taşra baskısında HES’lerle ilgili hukuki engelleri aşmak için yasa taslağı hazırlayan AKP hükümetine yönelik “Bu zihniyet analarını da satar” diye bir ifadenin yer almasıyla başlayan kampanyanın sonunda Oktay Ekşi önceki gün istifa ettiğini açıkladı.
Ekşi, açıkça hakaret içeren bu sözleri için ertesi günkü yazısında özür dilemiş, "Okuyucudan tepki gelmese belki unutup gidecektik. Ama 'Bu düpedüz hakaret anlamına geliyor' türü uyarılar üzerine dönüp bakınca, itiraf edelim, 'Lafın hem ayarını kaçırmışız, hem de seviyesini çok düşürmüşüz' diye çok rahatsız olduk. Önce kimi rencide etmişsek tüm içtenliğimizle özür diliyoruz" diye yazmıştı. Ancak Ekşi'nin bu hatası, derhal kendisine dönük bir medya kampanyasının başlamasına vesile oldu.
‘ERDOĞAN: GEREĞİNİ YAPACAĞIZ’
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ekşi’nin yazısı hakkında “Eğer gazetecilik buysa ben bu zihniyetle mücadele etmem, savaşırım. Gereğini yapacağız zaten, göreceksiniz” yorumunu yapmıştı. Bir grup AKP'li de önceki gün Hürriyet gazetesine yürüyerek Ekşi'nin istifasını talep etmişti.
Ekşi önceki günkü yazısında okurlarına veda ederken şu ifadelere yer verdi: “Bazen habbenin (damlacığın) kubbe, kubbenin de habbe yapıldığı dönemlerden geçersiniz. Benim 28 Ekim tarihli yazımın son cümlesinde (nasıl istismar edilebileceğini hesaplayamadan) değiştirdiğim iki kelime buna örnek teşkil etti. Gerçeği olduğu gibi anlatmam anlamak istemeyenlere yetmedi. Bu durumda 1966 yılından beri mensubu olduğum, 1974 yılından beri de “Başyazar”ı sıfatını taşıdığım Hürriyet Gazetesi’nden ayrılmaya karar verdim.”
İLK DAVA AÇILDI
Hükümet üylerinin kullandığı ifadeler nedeniyle Oktay Ekşi'ye çok sayıda hakaret davası açması da bekleniyor. Ekşi'ye ilk davayı Enerji Bakanı Taner Yıldız açtı.  Kayseri'de gazetecilere konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, şu açıklamayı yaptı: ''Ekşi'nin köşe yazarlığından ve gazeteden ayrılması yeterli değil. Bulunduğu bütün makamlardan ve görevlerden ayrılması lazım. Toplumda insanlar hidroelektrik santrali karşıtı olabilecekleri gibi, taraftarı da olabilir. Buna kimse karışamaz. Ama bunu bir köşe yazarı olarak hakaretin de ötesinde ifade etmesi, hiç doğru değil.