Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'in aktardığına göre, Akşener, İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısında masaya yatırılan CHP ile ittifak konusuyla ilgili "Şu an bize ulaşan bir ittifak teklifi yok, gündemimizde de şu an yok" dedi.

Başkanlık divanı toplantısında masaya yatırıldı: Akşener'den 'CHP ile ittifak' açıklaması
Fotoğraf: AA

İYİ Parti'nin yeni Başkanlık Divanı ilk toplantısını 5 Temmuz'da yaptı. Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin de, bugünkü köşesinde toplantının detaylarına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Erkin, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıda gündeme gelen, "CHP ile ittifak" konusu hakkında, “Şu an bize ulaşan bir ittifak teklifi yok, gündemimizde de şu an yok. Biz partimizin başarısına odaklanmış durumdayız" dediğini kaydetti.

Öte yandan toplantıda, 24-25 Haziran'da gerçekleştirilen kongrede Akşener'in yaptığı konuşma da masaya yatırıldı.

Erkin'in aktardığına göre, Akşener'in, CHP ile ilgili "Türkiye bizim için önde ya, genel başkanınız bu konuda her türlü feragati, fedakarlığı yapan insan ya… Dolayısıyla biz bu parti seçime girebilsin diye önce CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Buyurun. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in ‘Diyet'ine döndü bu iş" açıklaması tartışıldı. 

Toplantıda Akşener'in söz konusu açıklamasıyla ilgili "15 milletvekili" konusunu yeniden gündeme getirerek "Orada ne konuştuğumu anlamadılar. Ben mücadele etseydik ve 15 milletvekili almasaydık daha iyi olurdu dedim. Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettim ama YSK'yla gitseydik, seçime gitmek için uğraşsaydık daha doğru olacağını anlatmaya çalıştım ama anlamadılar" dediği iddia edildi.