Ankara'da alternatif müzik ekiplerinin ortak çalışması olan Ankara'da Hava Kapalı albümü yayınlandı. Sinağrit Baba, Deniz Perhan, Boyalı Kuş, Oğulcan Sönmez ve Sercan İke'nin birer şarkısının bulunduğu albüm, sanatçılar için pandemi döneminin getirdiği yalnız bırakılmışlık hissiyle bir mücadele biçimi.

Başkentli müzisyenlerden pandemi yalnızlığına karşı ortak albüm: "Ankara'da Hava Kapalı"

Ankaralı alternatif müzik ekiplerinin ortak çalışması “Ankara’da Hava Kapalı” isimli mini albüm, 28 Mayıs 2021 itibariyle dinleyiciyle buluştu. Beş şarkıdan oluşan albümde Deniz Perhan, Boyalı Kuş, Sercan İke, Oğulcan Sönmez ve Sinağrit Baba’nın birer şarkısı bulunuyor.

ORTAK DERTLERİN ANLATISI

Spotify ve Youtube'den ulaşılabilen albüme şarkılarıyla katkı sağlayan müzisyenler solo çalışmalarının yanı sıra, bu birlikteliği bir gelenek haline getirmeyi de planlıyor. Pandemi döneminin verdiği yalnız bırakılmışlık hissiyle mücadele etme biçimi olarak bir araya gelen müzisyenler; "Ankara’ya ve Ankara’daki yaşantılarına dair minör bir anlatı" hedefiyle bu albümü ortaya çıkardıklarını ifade ettiler. Böylelikle, benzer sokaklarda benzer dertlerle benzer hayatlar yaşayan müzisyenlerin albümü “Ankara’da Hava Kapalı”, 23 kişinin emeğiyle ortaya çıktı. Albümde yer alan şarkılar ise şu şekilde:

1) Deniz Perhan - Filizkıran

2) Boyalı Kuş - Resim

3) Sercan İke - Düşümden Öte

4) Oğulcan Sönmez - Benim Güzel Kızım

5) Sinağrit Baba - Fufu