Dijital varlık alım-satım platformu Bitexen, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ana sponsorlarından birisi oldu.

Kaynak: DHA
Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsoru Bitexen oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Bitexen arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen imza törenine TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, sponsor firmanın yönetim kurulu başkanı Kemal Cenk Erdem ve basın mensupları katıldı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, sponsorluk anlaşmasını imzaladıkları için gururlu ve heyecanlı olduklarını vurgulayarak, “Basketbol heyecanın ve birlikteliğin yüksek olduğu bir spor. Ligimizde artan rekabet dozu ve takımlarımızın uluslararası başarıları da basketbolumuzun cazibesini artırıyor. Takımlarımızın Avrupa’daki başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor. 2023-2024 sezonunda kadınlarda 8, erkeklerde 11 takımımız, Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edecek. Bütün takımlarımıza temsilcilerimize başarılar dilemek istiyorum. Ülkemizin yenilikçi ve öncü kuruluşlarından biri olan Bitexen’in basketbol ailemize katılması hepimize gurur ve heyecan veriyor. İnanıyorum ki bu anlaşma, daha uzun sürecek işbirliğinin başlangıcı olacaktır. İmzaladığımız sponsorluk anlaşmaları, kulüplerimizin finansal olarak desteklenmesini sağlamaktadır. yaptığımız anlaşmanın değeri, bizler için çok büyük. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Sponsor firmanın yönetim kurulu başkanı Kemal Cenk Erdem ise Türkiye’de birçok branşta çok sayıda kulübe destek olduklarını belirterek, “30’dan fazla spor kulübüne destek veriyoruz. Sadece erkek futbolda değil, kadın futbolda da desteklediğimiz takımlar var. Şimdi de federasyon ile işbirliğine imza attık. Biz gençliğimize faydayı, maksimuma çıkarmayı ve yeni teknolojilerle kulüplere destek olmayı istiyoruz. Eğer şartlar oluşursa fan token benzeri projeleri devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.