Basketbolcu Cansu Köksal, USO Mondeville takımı ile anlaştı

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Cansu Köksal, Fransa ekibi USO Mondeville ile anlaştı.

Son olarak Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından BOTAŞ'ta oynayan 25 yaşındaki forvet, USO Mondeville ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Cansu Köksal, BOTAŞ'ın yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi ve Hatay Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi.

CANSU KÖKSAL

Cansu Köksal, Fenerbahçe altyapısında yetişmiştir ve forvet pozisyonunda oynamaktadır. Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde ilk maçına 2012-2013 sezonunda çıkmıştır. Fenerbahçe A Takımı kadrosunda da bulunan oyuncu 2012-2013 sezonunda hem Türkiye Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası hem de Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonlukları yaşamıştır. 19 Mayıs 2013 Tarihinde Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda orta sahadan basket atmıştır video için tıklayınız. Fenerbahçe Televizyonu'nda şampiyonluğun hikâyesinin anlatıldığı programda örnek aldığı oyuncunun Penny Taylor olduğunu söylemiştir. Fenerbahçe Eski Coach'larından László Rátgéber, Cansu için "altyapımızda yerli Taurasi mevcut" değerlendirmesini yapmıştır. A Millî (kadın basketbol takımı)'nın 2013 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Aday Kadrosuna davet edilmiştir. Cansu, 2013-2014 sezonuna Fenerbahçe formasıyla başlamış ancak tecrübe edinmesi amacıyla çifte lisans çıkartılarak TKB2L ekiplerinden Kocaelispor'a kiralanmıştır.

30 Nisan 2015 tarihinde Galatasaray ile sözleşme imzalamıştır. Köksal daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi ve Hatay Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi.