Barış Yarkadaş’ın yayımladığı rapora göre ağustos ayında 12 gazeteci gözaltına alındı, 1 gazeteciye dava açılırken 2 gazeteci ise saldırıya uğradı ve darp edildi

Baskı ve sansür hız kesmiyor

Eski CHP milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, ağustos ayı medya hak ihlalleri raporunu yayımladı. Yarkadaş, “Gazeteciler en sıcak Ağustos’lardan birini yaşadı; baskı, gözaltı ve sansür hiç eksik olmadı” ifadelerini kullandı.

428 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP PM Üyesi Eren Erdem’i ziyaretinin ardından raporu açıklayan Yarkadaş, “Karşı Gazetesi Yayın Yönetmeni Eren Erdem’in uğradığı muamele, Türkiye’deki gazetecilerin durumunun özetidir” diye konuştu.

Yarkadaş, “AKP’li Kavakçı Ailesi’ne ilişkin tüm haberler mahkeme kararıyla yasaklanıyor. Kavakçı’nın İBB bursuyla ABD’ye gönderilmesini yazmak, konuşmak ve eleştirmek adeta yasaklanıyor. Hem buna, hem de Fahrettin - Fatmanur Altun çiftinin dört kurumdan maaş aldığını duyuran haberlere ‘erişim engeli’ kararı alınıyor. Bu sansür kabul edilemez” tepkisini gösterdi.

700 HABERE ENGEL

Kavakçı ve Altun’a ilişkin yaklaşık 700 haber, yorum ve twite mahkeme yoluyla erişim engeli kararı getirildiğini açıklayan Yarkadaş, “Medya bunları da yazıp çizemeyecek ve konuşamayacaksa ne yapacak?” diye sordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un aynı zamanda basın kartlarını veren kurulun başında olduğunu da hatırlatan Yarkadaş, “Doğru bir habere sansür uygulatan kişi, Türkiye’de kimin gazeteci olup olmadığına da karar veriyor. Bu garabet bile medyamızın içine düşürüldüğü durumu gösteriyor” diye konuştu.