Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi’nde bir eve düzenlenen baskında 2 kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi’nde bir eve düzenlenen baskında 2 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerle ilgili açıklama yapan resmi makamlar söz konusu kişilerin balkondan atlayarak yaşamını yitirdiğini öne sürerken, görgü tanıkları ise sivil giyimli 2 kişinin polis tarafından infaz edildiğini belirtti. Kayapınar İlçesi'ne bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde ihbar iddiaları üzerine 4’üncü Sokak 9 numaralı apartmana yönelik sabaha doğru düzenlenen baskında 2 kişi yaşamını yitirdi. Olayın resmi versiyona göre çatışma yaşandı, iki kişi yaralandı, yakalanmamak için balkondan atladı ve hayatını kaybetti. Dicle Üniversitesi Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.
 
GÖRGÜ TANIKLARI: İNFAZ EDİLDİLER
Çatışma sonrası olay yerinde görüntü ve bilgi alınmasına izin vermeyen polis, emrin “Diyarbakır Valisi” tarafından verildiğini belirtirken, olayın yaşandığı bina ve çevresinde geniş önlemler alındı. İsimlerini vermek istemeyen iki görgü tanığı sabah 05.00 sularında kar maskeli özel harekat timleri tarafından baskın düzenlenen binanın önce ablukaya alındığı ardından yoğun ateş altına alındığını iddia etti. Tarama sonrası 3’üncü katta bulunan daireye baskın düzenleyen özel timlerin 2 kişiyi sağ yakalayarak dışarı çıkardığını belirten görgü tanıkları, binanın arka tarafına götürülen 2 kişinin daha sonra infaz edildiğini ileri sürdü. 
 
OLAYIN RESMİ VERSİYONU
Aynı çatışmada yaralandığı bildirilen ve aynı hastanede tedavi altına alınan polisi hastanede ziyaret eden Vali Mustafa Toprak ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise hastane çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Olayın Polis 155 hattına yapılan bir ihbar üzerine gerçekleştiğini savunan Toprak, sabaha doğru baskın düzenlenen evde bulunan kişilerin polisi fark ederek ateş açtığı bunun üzerine çatışma yaşandığını öne sürdü. Çatışmanın yaşandığı anda evde bulunan 2 kişinin balkondan atladığını kaydeden Toprak, “Boş evde yapılan aramada çatışma yaşanırken patlamış 2 el bombası, 2 uzun namlulu silah ile bir tabanca ele geçirildi. Aşağıya atlamaları sonucu etkisiz hale gelen teröristlerin üzerinde ise patlamamış bir el bombası daha bulundu” dedi. ANF