Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerle ilgili yürütülen soruştuma kapsamında, Granda İsias Otel'in dosyasına gizlilik kararı verildiği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında, "Grand İsias Otel dosyası da dahil herhangi bir dosyada gizlilik kararı bulunmadığı hususu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" denildi.

Başsavcılık, İsias Otel'in dosyasına gizlilik kararı getirildiği iddiasını yalanladı
Fotoğraf: DHA

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte yıkılan binalara ilişkin hiçbir dosyada gizlilik kararı olmadığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, depremlerde yıkılan Grand İsias Otel'in dosyasında gizlilik kararı getirildiğine ilişkin haberler çıktığı belirtildi.

AA'nın haberine göre, açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca deprem soruşturması kapsamında yürütülen Grand İsias Otel dosyası da dahil herhangi bir dosyada gizlilik kararı bulunmadığı hususu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadeleri kullanıldı.

Adıyaman'da, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Otel'de, Kuzey Kıbrıslı voleybolcuların da aralarında bulunduğu 30’u aşkın kişi yaşamını yitirmişti. İsias Otel'in sahipleri ve yöneticileri Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt tutuklanmıştı.