Muhabirimiz İsmail Arı, "Ev değil resmen ölüm satıyorlar!" başlıklı haberi gerekçesiyle ifade verdi. Soruşturma, AKP’li Güngören Belediyesince yapılan suç duyurusunun ardından "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla yürütülüyor.

Bataklık zemine bina diken belediye, haberi yapan BirGün muhabirinden şikâyetçi oldu

HABER MERKEZİ

İstanbul’daki AKP’li Güngören Belediyesi, BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında “Ev değil resmen ölüm satıyorlar!” başlıklı haberi nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Arı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Belediye, Arı’nın "Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu" işlediğini iddia etti.

"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunun cezası ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis. Bu suç ise geçen sene tartışmalı şekilde Meclis’ten geçen ve “sansür yasası” olarak adlandırılan yasanın içerisinde yer alıyordu.

Güngören Belediyesi’nin suç duyurusunda bulunduğu ve depremden yaklaşık bir hafta önce yayımlanan haberde, AKP’li Güngören Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “İlk depremde felaket yaşanır. Zemin bataklık” diye itiraz ettiği bir araziye 96 daire ve 9 dükkân inşa ettiği anlatılıyordu.

Güngören Belediyesi’nin “Semt Güngören” adını verdiği ve konutları satışa çıkardığı projeye dair İBB’nin itirazları şu şekildeydi: "İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalara göre, konut projesi yapılacak arazi gevşek bir zemine sahip. Bu nedenle alan ‘zemin sıvılaşması ve heyelan’ riski taşıyor. Ayrıca arazinin yeraltı su seviyesi, yüzeye çok yakın. Bu da projenin hayata geçirilmesi durumunda, olası bir depremde büyük can ve mal kayıplarının yaşanabileceği anlamını taşıyor."