Ankara’da amatör liglerde mücadele eden Batıkent Kültür Spor, “Kızlar Sahaya” sloganı ile kadın futbol takımı kurdu. Kulüp Başkanı Yaşar Çelebi, “Futbolun sadece erkek oyunu olduğunu savunanlara karşı takımımızı kurduk. Cinsiyet eşitsizliğini birlikte yıkacağız” dedi.

Batıkent Kültür Spor kadın futbol takımı kuruldu: “Eşitsizliği birlikte yıkacağız”

BirGün ANKARA

Futbolun yalnızca erkek sporu olduğunu savunanlara karşı, “Cinsiyet eşitsizliğini yıkarak kız çocuklarının güçlenmesini sağlamak” amacıyla kurulduğu belirtilen takım, ilk maçını Batıkent Mahalle Muhtarları ile gerçekleştirdi.

Ankara’da düzenlenen gösteri maçının ardından konuşan Batıkent Kültür Spor Kulübü Başkanı Yaşar Çelebi, şunları söyledi:


“Batıkent Kültür Spor Kulünü, çocukları yozlaşmaktan, uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmayı kendine amaç edinmiş bir kulüp. Bunun yanında kız çocuklarını hayatın her alanında görmeyi istediğimiz gibi sahada da görmek istedik. Türkiye laik bir ülke ama laiklik adına gerçekleştirilen hareketlerin daha fazla olması gerek. Kızları sahaya çıkararak bu farkındalığı ortaya koymak istedik. Eşitlik sadece eşitiz demekten geçmiyor.

BATIKENT’TE KADINLAR ÇOĞUNLUKTA

Bugün Batıkent Semt Sahası’nda gerçekleştirdiğimiz maç ise farkındalık yaratmak amaçlıydı. Batıkent’te 9 muhtarın 8’i kadın. Hem bunu hem kız futbol takımımızı ve bu farkındalığı kamuoyuna göstermek istedik.”

Batıkent İlkyerleşim Mahalle Muhtarı Fecire Yazan ise şunları kaydetti:

“Kadınların yönetimde yer alması konusunda çoğunluk sağlamış durumdayız Batıkent’te. Bu Batıkent halkının yönetimde kadınların olması isteği ve hassasiyetinin de bir göstergesidir. Bu durum aynı zamanda muhtarların kadınlarla ilgili konularda ve mahalledeki tüm diğer sorunlara karşı duyarlı oldukları ve yönetimde başarılı olduklarının da göstergesidir. Semtimizde bir spor kulübünün kadın futbol takımı kurması da bizim için ayrıca değerli bir çalışmadır.”
Gösteri maçının ardından konuşan Batı Sitesi Mahalle Muhtarı Ali Fidan da şunları söyledi:
“Batıkent Kültür Spor Kulübü yıllardır sadece bir spor kulübü değil, tüm toplumsal sorunlara duyarlı, yozlaşmaya, uyuştucuya, kadın cinayetlerine, hayvan haklarına saldırılara, doğa katliamlarına karşı duyarlı bir duruş sergiliyor. Biz de muhtarlar olarak bu duruşla birlikte bugünkü ortamda ses olmak için yanlarında olduğumuzu duyurmak istedik. Kızların seslerinin daha gür seslerinin çıkması için bu organizasyona katkı vermek istedik.”