Batman Belediyesi’ne sınavsız giren AKP’li Adile Gürbüz’ün eşi Metin Gürbüz, kadroyu aldı, önce müdür oldu, sonra kayyum yardımcısı yapıldı.

Batman Belediyesi'ndeki görev değişiklikleri tartışma yarattı: Önce müdür oldu, sonra kayyum yardımcısı

Haber Merkezi

Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi’nde yapılan yeni görev değişiklikleri tartışma konusu oldu. Kayyum yardımcısı olduğu Batman’dan Osmaniye’ye tayini çıkan Ali Osman Bilgili’nin adı rüşvet ve yolsuzluğa karışırken, yerine atanan Metin Gürbüz’ün belediyedeki yükselişi ise dikkat çekti. Bir dönem AKP Batman İl Başkan Yardımcılığını yürüten ve 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan Adile Gürbüz'ün eşi Metin Gürbüz, sınavsız bir şekilde girdiği Batman Belediyesi’nde kayyum yardımcılığına yükseldi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında belediyenin Kültür Merkezi Müdürlüğüne yükselen Metin Gürbüz, oradan da basın müdür görevine getirilmişti. Gürbüz en son olarak ise, kayyum yardımcısı yapıldı. Belediyeye yeni atanan kayyum Ekrem Canalp, Haziran ayında AFAD Batman İl Müdürü Fevzi Bakır ve Belediye Basın Müdürü Metin Gürbüz’ü Başkan Yardımcılığına atadı. Belediye'de Defterdar Ali Osman Bilgili’nin Osmaniye’ye atanmasının ardından bir başkan yardımcılığı görevi boşta bulunurken, dördüncü belediye başkan yardımcılığına ise atama yapılmamıştı. Bakır ve Gürbüz’ün atamasıyla birlikte başkan yardımcısı sayısı 4’e çıktı. Gürbüz'ün yetki alanları olarak ise Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü sorumluluk alanları olarak belirlendi.

‘8 MÜDÜRLÜK GÜRBÜZ’E BAĞLANDI’

Görev değişiklikleri ve diğer gelişmelere dair MA’ya değerlendirmelerde bulunan görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Gürbüz’ün özel kalem müdürlüğü üzerinden sınavsız bir şekilde devlet memurluğu kadrosuna atandığını kaydetti. Demir, “Hemen akabinde eşinin tabiri yetenekli olan bu şahıs Batman Belediyesi Kültür Müdürü görevine atandı. Yetmedi yeni kayyumun gelişi ile beraber Metin Gürbüz belediye başkan yardımcılığı görevine atandı. Kendisine otuz müdürlükten 8 müdürlük bağlandı” diye belirtti.

YOLSUZLUĞUN ÜSTÜNÜ ÖRTME ÇABASI

Kayyum Belediye Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Batman Defterdarı Ali Osman Bilgili’nin ise Osmaniye’ye tayinin çıkmasından bu yana hakkındaki yolsuzluk iddiaları bitmez tükenmez bir şekilde devam ettiğini kaydeden Demir, “Kendisine bağlı müdürlüklerin çoğunun Metin Gürbüz’e bağlanması akıllara ‘yapılan yolsuzlukları örtmek için mi görevlendirdi’ sorusunu akıllara getiriyor” diye konuştu.