1992-1995 yılları arasında Fox Kids kanalında yayınlanan 85 bölümlük "Batman: The Animated Series"ta Batman'i seslendiren Kevin Conroy, hayatını kaybetti.

Batman'i seslendiren Kevin Conroy hayatını kaybetti

Warner Bros'un uzun soluklu çizgi filmi 'Batman: The Animated Series"ta Batman'i seslendirmesiyle tanınan Kevin Conroy, 66 yaşında hayatını kaybetti. Conroy, kanser tedavisi görüyordu.

Conroy'un ölümünün ardından Warner Bros (WB) Animation'dan yapılan açıklamada, "Warner Bros Animation olarak sevgili dostumuz Kevin Conroy'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Onun ikonik Batman performansı sonsuza dek Kara Şövalye'nin herhangi bir mecradaki en iyi tasvirleri arasında yer alacak. Sevdiklerine en içten dileklerimizi gönderiyor ve onun mirasını onurlandırmak için dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına katılıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ELEŞTİRMENLERİN BEĞENİSİNİ TOPLAMIŞTI

Conroy'un Batman seslendirmesi, yayınlandığı döneminde eleştirmenler ve çizgi roman hayranları tarafından büyük beğeni toplamıştı. Conroy "Batman: Arkham" ve "Injustice" video oyunları serileri de dahil olmak üzere çeşitli diğer DC projelerinde karakteri seslendirmeye devam etmişti.

"Batman: Gotham Knight", "Superman/Batman: Public Enemies", "Justice League: Doom", "Batman: The Killing Joke" ve "Justice League vs. the Fatal Five" dahil olmak üzere çelitli DC evreni animasyon filmlerinde yer alan Conroy'un son filmi 2019 yapımı "Justive League" oldu. Conroy, "Scooby-Doo" ve "Masters of the Universe" gibi serilerde de seslendirme yaptı.