Batman Valiliği, resmi kurum ve kuruluşların yapacağı törenler hariç kentteki tüm etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı.

Batman Valiliği’nden etkinlik yasağı kararı

Batman Valiliği aldığı kararla kent genelinde 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı getirildiğini duyurdu. Buna göre resmi törenler, etkinlikler hariç tüm etkinlikler, 10 - 25 Mayıs tarihleri arasında yasaklı olacak.

Dün de Eskişehir Valiliği her türlü etkinliğin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz merkezi ile tüm ilçelerimizde İl/İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği sorumluluk bölgeleri dahil olmak üzere ilimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla ilimiz merkezinde 10.05.2022 günü saat: 00:01'den 24.05.2022 günü saat: 24:00'a kadar 15 (on beş ) gün süre ile resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stant açma, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere;

"İlimiz genelinde açık ve kapalı alanlarda yapılması planlanan her türlü açık hava toplantısı, basın açıklaması, protesto/gösteri yürüyüşü, protesto eylemi, toplu karşılama/uğurlama, insan zinciri, çelenk sunma, bildiri/broşür dağıtma, stant kurma, çadır kurma, Valilik/Kaymakamlıklarca her yıl belirlenen ilan ve reklam yerlerine asılacak olan ticari reklam/tanıtım içerikli afiş/pankart vb. materyallerin haricinde söz konusu yerler ile kamu binalarına, park, bahçe, üst geçitler vb. her türlü açık alanlar ile siyasi parti binaları, sendika binaları, dernek ve STK binalarına kendi bayrak, amblem ve logoları dışında her türlü afiş/pankart vb. materyallerin asılması ile bunun gibi tüm eylem ve etkinliklerin mülki idare amirinin İZNİNE BAĞLANMASINI,

"Gerçekleştirilmesi izin şartına bağlanılan her türlü toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve kamera vb. araçlarla kayıt altına alınabilmesini, kamuoyuna duyurulur."