Bavul Cafe’de Kamulaştırma Toplantısı

BirGün / Berlin

Bavul Cafe 5 Eylül Pazar günü Berlin’de yürütülmekte olan ve 26 Eylül genel seçimleriyle beraber halk oyuna sunulacak kamulaştırma kampanyasının bilgilendirme toplantılarından birine ev sahipliği yaptı.

Almancasıyla Deutsche Wohnen und Co. Enteignen! (Deutsche Wohnen ve benzeri firmaları kamulaştır!) adını taşıyan kampanya, Berlin’de kiraların yükselmesine yol açan ve ödenebilir konut eksikliğinin temel sebeplerinden görülen; 3000’den fazla konuta sahip özel emlak şirketlerinin kamuya döndürülmesini amaçlıyor.

Açılış konuşmasını Deniz Schulze’nin yaptığı etkinlik kapsamında kampanya ilgili bilgiler verilip katılımcıların soruları cevaplandı. Alman vatandaşı olmayanların, oy verme hakkına sahip olmaması da sorunsallaştırıldı. Ancak oy hakkına sahip olmayanların dahil herkesin kendi çevresinde kampanyanın tanıtımını yaparak destek verebileceği vurgulandı. Kampanya Türkçe, Arapça, Rusça, İngilizce ve birçok diğer dilde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu dillerde hazırlanan broşürlerden on binlercesi basılırken, şehrin birçok yerinde de bu dillerdeki afişleri görmek mümkün. Toplantıda Türkçe broşürlerin de tanıtımı yapıldı.

Berlin’in birçok bölgesinde aktif olan kampanya aktivistleri seçime 3 hafta kala çalışmaları da hızlandırdı. Anketlere göre kampanyaya destek %50’ye yakın görünüyor. Eğer kampanya başarılı olursa, Berlin Eyaleti’ne kampanyanın istekleri doğrultusunda yasama çalışmalarına başlama görevi yüklenecek.

Kampanya ile ilgili Türkçe bilgiler için: 210513_DWe_Flyer_allg_tuerk_online.indd (dwenteignen.de)