Bavul Dergi’den arşivlik Ahmet Kaya sayısı

Kültür Sanat Servisi

Aylık kültür ve edebiyat dergisi Bavul, 66’ncı sayısında müzisyen Ahmet Kaya dosyasıyla okurla buluştu.

Bavul Dergi’nin Mart 2021 sayısında yalnızca Türkiye müzik tarihine değil yakın dönem politik geçmişe de damgasını vuran Ahmet Kaya’nın şarkılarından yaşamına, politik tartışmalarından müziğine uzanan bir yelpazede geniş bir portre çiziliyor. Bavul Dergi, 66’ncı sayısında Ahmet Kaya’yı yakın dostu, sinema ve dizi oyuncusu Menderes Samancılar, Kardeş Türküler ve Bajar’ın kurucularından müzisyen Vedat Yıldırım ve Kaya’nın yol arkadaşı Gülten Kaya’nın kaleminden tanıma fırsatı sunuyor. Dosyada ayrıca 1989 yılında Cemal Süreya’nın Ahmet Kaya ile gerçekleştirdiği bir söyleşi de yer alıyor.

CÜCELOĞLU’NUN ARDINDAN

Psikolog Arzu Erkan Yüce, geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz Türkiye’nin en sevilen psikologlarından Doğan Cüceloğlu’nu yazdı. Ataol Behramoğlu Shakespeare okumalarını sürdürürken, Fahrettin Erdoğan’ın eşlik ettiği çizimlerle Erdal Güney taşra hikâyeleri anlatmaya devam ediyor. Dergide ayrıca Güvenç Dağüstün, Nejat İşler, Kaan Sezyum, Burcu Bakdur, Zehra Çelenk, Murat Ertel ve Emre Kongar gibi isimlerin imzası var.

Mart ayını ve kadınların coşkulu mücadelesini selamlayan derginin arka kapağında Ursula K. Le Guin’in sözleri yer alıyor. Meltem Cumbul ve Evrim Kuran ise yazılarıyla kadınlara ve yaşama değiniyor. Kapaktaki Ahmet Kaya çiziminde ise Ethem Onur Bilgiç imzası bulunuyor. Bavul Dergi’nin poster hediyeli Mart sayısına gazete ve dergi bayilerinden ve bavuldukkan.com adreslerinden ulaşılabilir.

bavul-dergi-den-arsivlik-ahmet-kaya-sayisi-847043-1.