Bavul dergiden Cem Karaca'yla Barış Manço'yu buluşturan kapak

Edebiyattan müziğe, siyasetten futbola, sokaktan sinemaya birçok alanda birbirinden değerli yazar, gazeteci ve sanatçıyı bir araya getiren Bavul derginin 30. Sayısı okurla buluştu.

Derginin basın metninde şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'de müziğe damga vuran iki ismi, Cem Karaca ve Barış Manço'yu kapağına taşıyan Bavul'un bu sayısında Çukur'un senaristi Gökhan Horzum, Çukur'daki berberin niçin Cem Karaca dinlediği sorusunu yanıtlıyor.

Emrah Karaca, babası Cem Karaca'yı anlatırken, Moğollar efsanesinin önemli ismi Cahit Berkay ise "Bir Moğollar Hikayesi: Barış Manço ve Oğulları" yazısıyla Bavul okurlarıyla buluşuyor. Cem Karaca dosyasında Fuat Güner de görüşleriyle yer alırken, Cem Karaca kitabının yazarı Mehmet Atilla Güler de dosyaya katkı sunan isimler arasında.

Gazeteci-yazar İrfan Değirmenci, Bavul okuruna bir öyküyle "Merhaba" diyor. İsmail Saymaz da bir öyküyle okurla buluşurken ve Nevşin Mengü güncel konulara değiniyor. Emre Kongar yazısıyla okuru, eski İstanbul'a götürüyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla orta sayfada edebiyata damga vuran kadınlara yer verilen dergide ayrıca spor yazarı Elif Çongur'un "futbol bir erkek sporu" söylemine itirazı da Bavul okurunun ilgisine sunuluyor.

Merakla beklenen Kaybedenler Kulübü Yolda filminin başrolleri Nejat İşler ve Yiğit Özşener ise Bavul'un bu ayki röportaj konukları. Gazapizm ve Ezginin Günlüğü röportajları da Bavul'un mart sayısında...

Oyuncu-yazar Ercan Kesal, gençlik yıllarından bir yazıyı Bavul okuruyla buluşturuyor.

Necati Tosuner, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş gibi edebiyatın önemli isimlerinin yanı sıra birbirinden güzel öyküler de bu ay Bavul'da.

Polisiye yazınının önemli ismi Ahmet Ümit ise, yeni romanından bir bölümü Bavul okuru için seçti.

Müzisyen Yasemin Mori ve oyuncu Başak Parlak da Bavulumdaki Kelimeler ve Ters Köşe'nin konukları.

Bavul, dolu içeriği ve poster hediyesiyle okurlarını bekliyor.

Bavul'un mart sayısında yer alan isimler şöyle:

Ercan Kesal, Ahmet Ümit, Şükrü Erbaş, Cahit Berkay, Nevşin Mengü, İrfan Değirmenci, küçük İskender, İsmail Saymaz, Umay Umay

Fuat Güner, Otisabi, Emrah Karaca, Kaybedenler Kulübü, Şermin Yaşar, Emre Kongar, Gökhan Horzum, Gazapizm, İlhan İrem

Necati Tosuner, Ezginin Günlüğü, Haydar Ergülen, Elif Çongur, Veda Yurtsever İpek, Sedef Orman, Evrim Kuran, Alişer Delek

Esin İris, Ayşen Aksakal, Yasemin Sakallıoğlu, Nevzat Can Ünsal, Pınar Ergün, Alpay Erdem, Mehmet Atilla Güler

Burak Ağdemir, Can Binali Aydın, Önder Abay