Bavyera Eyalet Hükümeti, Covid-19 vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle kamusal alanlarda kısıtlamalara gidildiğini açıkladı.

Bavyera'da koronavirüs önlemleri sertleşti

Recep Çiydem / MÜNİH

Almanya’da tatil döneminin sona ermesi ile birlikte artan koronavirüs vaka sayısı, Bavyera eyalet yönetimini hareketlendirdi. Başbakan Markus Söder (CSU) ve Eyalet Hükümeti, COVİD önlemlenini sertleştirme kararı aldı. Eyalet Hükümetinin aldığı karara göre 24 Eylül Perşembe gününden itibaren, restoran, kahve, özel ve kamusal alanlarda sadece beş kişi bir arada olabilecek. Karar göre ancak ayrı iki aileden insanlar birarada bulunabilecek. Düğün ve doğum günü gibi benzeri kutlamalar nedeniyle kapalı alanda 25 kişi, açık alanda 50 kişi toplanabilecek. Vaka sayısında büyük artış görülen kentlerde yönetimler, kamuya açık alanlarda maske zorunluluğu ve içki yasağı getirebilebilecek.

Münih’te Marienplatz, Sendlingertor, Viktualmark'ın da arasında yer aldığı açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Bad Königshofen beldesinde okullar ve kreşler COVİD 19 nedeniyle yeni bir duyuruya kadar kapatıldı. Eyalette koronavirüse yakalananların yarısının gençler olduğu açıklandı. Eyalette hızlı artış önlenememesi durumunda yeni önlemlerinin gelebileceği kaydedildi.

MÜNİH'TE 10 BİN VAKA

Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre Münih'te 10 bin 733 toplam vaka, 223 ölüm kaydedildi. Bölgeler listesinde ise 'Oberbayern' 30 bin 008 toplam vaka, bin 32 ölüm sayısı, 198 yeni vaka ile Bavyera eyaletinde ilk sıraya yerleşti. 'Niederbayern' 6 bin toplam vaka, 330 ölüm ve 35 yeni vaka ile ikinci sırayı alırken onu, Landshut, 431 toplam vaka, 9 ölüm, 3 yeni vaka, Mittelfranken 6 bin 291 ölüm ve 40 yeni vaka ile takip etti. Nürnberg'te ise bin 952 toplam vaka sayısı, 53 ölüm ve 19 yeni vaka, Oberpalz'ta 6 bin 311 toplam vaka sayısı, 375 ölüm, 26 yeni vaka ve Schwaben 6 bin 289 toplam vaka sayısı, 216 ölüm ve 57 yeni vaka tespit edildi.