Bayık: Halkların sağlığı için Erdoğan tımarhaneye kapatılmalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ne Kürt sorunu ya! Kürtlerin neyi eksik?" sözlerini eleştiren KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, "Türkiye halklarının toplumsal sağlığı açısından Erdoğan tımarhaneye bile kapatılmalıdır denilebilir" dedi.

Azadiya Welat Gazetesi için bir makale kaleme alan Bayık, Erdoğan'ın konuşmasını 'yavan, basit ve seviyesiz' olarak niteledi. Bayık, "Bu konuşmayı yapan ne Türkiye'yi ne de Kürt sorununu anlamıştır. Nitekim Kürt sorununu anlayamadığı için sorununun özünü değiştirmeyen şeyler dışında şimdiye kadar ciddi bir adım atmamıştır. Sadece çözüm beklentisi yaratmış, ancak toplumun beklentisini karşılamamıştır. Dolayısıyla toplumu aldatmış, topluma hakaret yapmıştır" dedi.

ERDOĞAN SİYASET DÖNEMİNİN SONUNA GELMEKTE
"Böyle biri Türkiye'de yönetici olamaz" diyen Bayık, şu ifadeleri kullandı; "Kürt sorununun çözümünü önüne koymayan hiçbir politikacının geleceği yoktur. Zaten bu nedenle Erdoğan'ın siyaset döneminin sonuna gelinmektedir. Artık beklenti yaratıp oyalama politikası teşhir olmuştur. Bu politika karaya vurmuştur. Ya Kürt sorununda adım atacaktır ya da gidecektir. Bu aylar AKP'yi ve Tayyip Erdoğan'ı tamamen netleştirme aylarıdır. Bu netleştirme olduğunda Türkiye'nin önü açılacaktır. Kürt sorununun çözümü kaçınılmaz hale gelecektir. Artık çözümsüzlük ve oyalama politikası sürdürülemeyecektir."

'CESARETİ VE İRADESİ YOK'
Bayık, Erdoğan için 'bir zamanlar İtalyanlara yakıştırılan 'çakal' karakterinde bir politikacı' benzetmesini de yaptı. Erdoğan'ın cesaret ve iradesinin olmadığını savunan Cemil Bayık, "Zayıf gördüğünde, fırsatı bulduğunda çullanan, ama karşısında gücü gördüğünde yelkenleri indirip kaçan ve ortamı güçlülere bırakan bir politik tarza sahiptir. Ancak sıra Kürtlere geldiğinde ise aslan kesilmektedir. İşte tehlikeli olan bu durumdur. Çünkü bu kafa Kürt sorununu çözümsüz bırakarak Türkiye'ye onlarca yıl, hatta yüz yıl kaybettiren bir kafadır" diye yazdı.

Erdoğan: Ne Kürt sorunu ya!

Akdoğan'dan Bayık'a: Yetersizliği sebebiyle 30 yıldır kenarda duruyordu