Bayık'tan 'yeşil ışık': Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde yer alırız

Türkiye'nin Musul operasyonunda nasıl yer alacağına dair detaylar netleşirken, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde de yer alırız." dedi. Bayık, Türkiye'nin Musul'un kurtarılmasını istemediğini öne sürdü

Uydu üzerinden Kürtçe yayın yapan Sterk TV'de konuşan Bayık, “Biz her yerde DAİŞ'e karşı savaşırız. Bu insanlık düşmanlarına karşı savaşma kararımız var. Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde de yer alırız. Başka yerlerde de bu insanlık düşmanlarına karşı savaşırız. Bunların hiçbir yerde olmaması gerekiyor“ diye konuştu.

Bayık, Kobane'deki direnişin zafere ulaşmasıyla uluslararası güçlerin IŞİD’e karşı tavrının da değiştiğini belirti. Bayık, şu ifadeleri kullandı; “Sessiz kalanlar, hatta DAİŞ'e destek verenler tutumlarını değiştirdi ve Kobani direnişinin yanında yer aldı. Eğer bunu yapmasalardı tüm Ortadoğu'da kaybedeceklerdi. Kobane direnişi onları buna zorladı.”

Sabah saatlerinde açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Türkiye'nin 'ulusal muhafızlar'ın kurulmasına destek vereceğini söylemişti.

Türkiye'nin 'Musul görevi' netleşiyor