Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in, “CHP bir felaket. Avrupalı sosyal demokratlar CHP’den utanç duyuyorlar” şeklindeki sözlerine...

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk"in, “CHP bir felaket. Avrupalı sosyal demokratlar CHP’den utanç duyuyorlar” şeklindeki sözlerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan çok sert yanıt geldi. Baykal, Partisinin Meclis Grubunda yaptığı konuşmada, “Birileri bu patavatsız, ne söylediğini bilmeyen AB sözcüsüne haddini  bildirmeli” dedi.

“AKP’nin başı derde girdikçe, AB sözcüleri CHP’ye saldırıyorlar" diyen Baykal, "Bu durum AKP Hükümetini perişan ediyor, onları mütareke döneminin Damat Ferit Paşa Hükümeti durumuna düşürüyor, yani yabancıların kolladığı, onlar sayesinde varlığını sürdüren bir hükümet yapıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin bir süredir devlet şiddetine maruz kaldığını öne süren Baykal, Hükümetin devlet yetkilerini özel hesaplar için kullanması yüzünden böyle bir tablonun oluştuğunu savundu. Başbakan’ın önce “Öfke bir hitabet sanatı” dediğini, ardından Meclis’te AKP’lilerin saldırısına uğrayan Kamer Genç’i, "Bu şahsın her hareketi şiddettir" diyerek suçladığını hatırlatan Baykal, Başbakan’ın 1 Mayıs’taki olaylar nedeniyle özür dileyeceği yerde sendikaları suçlamasını da eleştirdi. Başbakan hakında iki gensoru önergesi hazırladıklarını ifade eden Baykal, gensorulardan birinin 1 Mayıs olaylarıyla ilgili olduğunu, diğerinin ise, Sabah ve ATV’nin satışıyla ilgili vereceklerini kaydetti.