CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirtti, "Bu gidiş iyi değil" dedi. Baykal, Partisinin Meclis Grubunda yaptığı konuşmada, Başbakan'ın...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye"nin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirtti, "Bu gidiş iyi değil" dedi. Baykal, Partisinin Meclis Grubunda yaptığı konuşmada, Başbakan"ın Türk Silahlı Kuvvetleri"nden yargıya, Kamer Genç"ten vatandaşa kadar herkesle kavga ettiğini ifade etti, "Burnunu sokmadığı yer, kavga etmediği kurum almadı. Ama buna rağmen çıkıp kavgadan şikayet ediyor” diye konuştu.

Başbakan"ı, “Camlı köşkte oturuyorsan oraya buraya taş atmamalısın” diye uyaran Baykal,  Başbakan"ın birçok davadan yargılanıp sabıkalı duruma düşmekten dokunulmazlığı sayesinde kurtulduğunu iddia etti.

AKP"nin 6 yıl önce iktidara geldiği dönemde ekonominin iyi olduğunu, enflasyonda ve faizlerde düşüşler yaşandığını dile getiren Baykal, bugün ise enflasyondan işsizliğe, faizlerden cari açığa kadar ekonomik göstergelerin hiç de iyi olmadığını savundu.

Televizyona çıkan türbanlı bir genç kızın, “Keşke İngiliz işgali devam etseydi, daha özgür olurduk” dediğini hatırlatan Baykal, bu sözün iktidara yakın çevrelerce de benimsendiğini öne sürdü, “Dillerinin altındaki baklayı yavaş yavaş çıkarıyorlar. Artık konu türban ve laiklik konusu değildir, rejim, bağımsızlık ve cumhuriyet konusudur” diye konuştu.

“Milli takım nasıl 75"inci dakikadan sonra kabustan uyandıysa Türkiye"nin de yaşadığı kabustan uyanması gerektiğini” dile getiren Baykal, son zamanlarda yargıya ve Türk Silahlı Kuvvetleri"ne karşı bir nefret, fesat ve fitne kampanyası başlatıldığını, Hükümetin bu kampanya karşısında  gizli gizli memnun olduğunu  iddia etti. Anayasa Mahkemesi"nin kendisine yapılan saldırılar karşısında savcıları göreve çağırmak zorunda kaldığını ifade eden Baykal, bu olayın da Türkiye"nin içinde bulunduğu sıkıntıyı açıkça ortaya koyduğunu anlattı.