CHP il başkanları, Baykal’ın başkanlığında, parti genel me

CHP il başkanları, Baykal’ın başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. Baykal, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, kurultay sürecini ve güncel konuları ele alacaklarını bildirdi.

Baykal, bir gazetecinin, "Başbakan’ın (YÖK ile ilgili CHP’nin mutabakatı olmadan değişiklik yapmayız) sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, hükümetin üniversiteler karşısındaki durumunun son dönemde net biçimde ortaya çıktığını söyledi. "Bizim herhangi bir şekilde bu anlayışla işbirliği yapmamız söz konusu olamaz" diyen Baykal, Türkiye’nin çok ciddi eğitim, üniversite sorunlarının bulunduğunu kaydetti. Bunlarla ilgili uygun bir noktada anayasal değişikliğe ihtiyaç bulunduğunu, ancak hükümetin üniversite ve eğitim sorunlarına bakış açısının ortada olduğunu anlatan Baykal, bu tablo karşısında işbirliği yapmalarının çok güç göründüğünü belirtti. Deniz Baykal, anayasa değişikliği için muhalefet partilerinin katkıları olmadan iktidarın harekete geçmesinin mümkün olmadığını, dün anayasa değişikliği konusunda girişim yaptıklarını, ancak bunu gerçekleştiremediklerini ifade etti. Baykal, "YÖK gibi tartışmalı konuda bir anayasa değişikliğini bu aşamada gündeme getirmek doğru değildir" dedi.

Mumcu'dan AKP'ye: YÖK'ü kaldıralım
ANAVATAN Partisi başkanı Mumcu, hükümete YÖK reformu konusunda çağrıda bulundu. Mumcu, ''Getirin anayasa değişikliği teklifini, 12 Eylül'ün darbeci mantığıyla bilime, üretime ve çağdaşlığa bir pranga olarak vurulmuş bu bozuk düzenin köşe taşı YÖK'ü kaldıralım'' diye konuştu.

Anavatan Partisi lideri Erken Mumcu partisinin grup toplantısında, ''hükümet-yargı-YÖK'' tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Olaya, Türkiye'yi taraflara ve kamplara bölerek ucuz siyaset yapmak isteyenlerin taraf olabileceğini anlatan Mumcu, kendilerinin haktan ve hakikatten yana olduğunu kaydetti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, ''Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a sahip çıkmak, Cumhuriyet'e sahip çıkmakla eş anlamlıdır'' açıklamasını, ''Olmadı hocam...Biz bunu kastı açan ifade sayarız, hiç duymamış olalım'' diye değerlendiren Mumcu, iddialarla ilgili soruşturma sürerken böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

YÖK’Ü KALDIRALIM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YÖK ve üniversitelerle tartışmayı alışkanlık haline getirdiğini, sürekli şikayet ettiğini anlatan Mumcu, hükümete YÖK reformu konusunda çağrıda bulundu. Mumcu, ''Getirin anayasa değişikliği teklifini, 12 Eylül'ün darbeci mantığıyla bilime, üretime ve çağdaşlığa bir pranga olarak vurulmuş bu bozuk düzenin köşe taşı YÖK'ü kaldıralım'' diye konuştu.