İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, “İmam hatip okulu dayatması asla kabul edilemez” dedi.

Bayraklı’da okul içinde okula isyan

AYCAN KARADAĞ

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu'nun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, mücadelelerine devam ediyor. Dün Milli İrade Ortaokulu önünde toplanan veliler, basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına, Eğitim Sen 2 Nolu Şube, Eğitim İş 3 Nolu Şube, İzmir Barosu, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Karşıyaka Şubesi ve İzmir Dersimliler Derneği destek verdi. Basın açıklamasından sonra veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’na göndermek için imza topladı.

Öğrenci velileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Milli İrade Ortaokulu öğrenci velisi Fatma Kaya, geçen yıl Milli İrade Ortaokulu’nun bünyesinde açılan imam hatibin, yeterli sayıda öğrenci bulunamaması nedeniyle eğitim öğretime geçemediğini kaydetti. Kaya, “Bu yıl ise, yine talep olmamasına rağmen birtakım malum çevrelerin özel çabalarıyla eğitim öğretime başlandı. Zaten Bölgemizde bu ihtiyacı karşılayan bir imam hatip ortaokulu bulunmaktadır. Bölgemizin temel eğitim okullarına, yani anaokulu, ilkokul ve ortaokula ihtiyacı vardır” diye konuştu.

İKİ FARKLI OKUL TÜRÜ

İmam hatip dayatmasına karşı olduklarını vurgulayan Kaya şu ifadeleri kullandı: “Biz aynı bina içerisinde iki farklı okul türüne karşıyız. Çünkü okulumuzun bünyesinde bu yıl imam hatip ortaokulunun eğitim öğretime geçmesiyle birlikte bazı sıkıntılar da başlamıştır. Geçen yıl tam gün eğitim uygulanırken, bu yıl ikili eğitime başlanmıştır. Ayrıca ortaokul kısmında sınıf mevcutları artmıştır. Bu durumdan kaynaklı olarak okulda güvenlik zafiyeti de baş göstermeye başlamıştır. Eğitim öğretimin 1300 öğrenciyle sürdüğü Milli İrade Ortaokulu'nda bu şekliyle, yani iki farklı okul türünün bir arada eğitim öğretim görmesinden hiçbir öğrenci, öğretmen, veli ve idareci memnun değildir. Eğitimin bütün bileşenlerinin mutsuz olduğu bir ortamda, eğitimde başarı sağlanamaz.”