İzmir’in Bayraklı Belediyesi ile Rize’nin Çamlıhemşin Belediyesi kardeş oldular. İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan Karadenizlilerin ev sahipliğinde...

GÜLSEN CANDEMİR

İzmir’in Bayraklı Belediyesi ile Rize’nin Çamlıhemşin Belediyesi kardeş oldular. İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan Karadenizlilerin ev sahipliğinde Çamlıhemşin’e giden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek karşılarken, iki başkan birlikte Ayder Yaylası’na çıktı. İzmir’den bir belediye başkanını karşılarında görmenin şaşkınlığını yaşayan ilçe halkı, halk Başkan Karabağ ve beraberindekileri sıcak bir şekilde karşıladı. İzmir’den gelen misafirlerine Karadeniz’in sıcak çayından ikram eden köylüler, daha sonra kemençe eşliğinde Karabağ ve Melek ile horon teptiler.


KARDEŞ OLDULAR
Başkan Karabağ’a teşekkür eden Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, “Başkan Karabağ’ın ziyaretinden onur duyduk. Bundan sonra kardeş ilçemizin başkanını tüm festivallerimize bekliyoruz” dedi. Karabağ, ziyaretinin ikinci gününde Çamlıhemşin Belediyesini ziyaret ederek, belediye meclis üyeleri ile sohbet etti, Bayraklı Belediyesi ile ilgili bilgi verdi. Karabağ daha sonra Bayraklı’da yaşayan Karadenizliler ile Şenyuva Köyünü ziyarete giderek, Palovit Şelalesini gezip Fırtına Vadisi ve Zir Kalesi’ne çıktı. Başkan Karabağ Karadeniz doğasının eşsiz güzelliği karşısında etkilenmemenin mümkün olmadığını dile getirdi.