Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, ikinci nükleer santralin Sinop'ta yapılacağını söyledi. Bayraktar ayrıca "Trakya’da mutlaka bir nükleer santrale sahip olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Bayraktar: İkinci santral Sinop'ta olacak, Trakya’da da nükleer santrale sahip olmamız lazım
Fotoğraf: AA

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, ikinci nükleer santralin Sinop'ta yapılacağını söyledi.

Bayraktar, Trakya'da da nükleer santral yapmak istediklerini aktardı.

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’a konuşan Bayraktar, şunları söyledi: 

"İkinci santral veya lokasyon diyelim, Sinop olacak. Ama bir o kadar önemli olan bizim Trakya’da mutlaka bir nükleer santrale sahip olmamız lazım. Bu arada Akkuyu’da olduğu gibi veya Sinop, Trakya’da planlanan santraller gibi konvansiyonel, büyük çaplı nükleer santrallerin dışında İngiltere ve Amerika’yla küçük modüler reaktör denilen ve Türkiye’de de üretimin daha yerlileşme imkânı olduğu yeni bir teknolojiyi yakinen çalışıyoruz."

Bayraktar, "2030’lara doğru bu teknoloji hem Türkiye’de üretimi hem de Türkiye’de kurulumuyla alakalı çok yoğun bir şekilde olacak diye planlamamız, düşüncemiz var. Dolayısıyla nükleerde sadece Rusya’yla, Güney Kore’yle, Çin’le görüştüğümüz büyük santrallerin ötesinde böyle bir alan da açıkçası bizim için önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

"RUSYA, ÇİN VE GÜNEY KORE İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

İkinci nükleer santral ile ilgili Rusya, Güney Kore ve Çin ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Bayraktar, "Elbette ki hükümetler arası anlaşma, Meclis’e giden anlaşmalar, dolayısıyla oraya gidip oradan da onaylanan şeyleri daha sonra izin süreçleri ve inşaatları inşallah başlayacak. Fransa’yla Akkuyu’da çalışıyoruz, Fransa’dan üçüncü taraf bağımsız denetimle alakalı çok ciddi destek alıyoruz" dedi.