Maden katliamında 301 işçinin yaşamını yitirdiği Manisa’nın Soma ilçesinde Ramazan Bayramı buruk kutlanıyor. Babasını yitiren Ecrin Nur Çiftçi, “Babam her bayram benim için bayramlık kıyafetler alır, benimle oyunlar oynardı. Bu bayram bunların hiçbirini yapamayacağım” dedi

‘Bayramda babamla gezip oynayacaktık’

Manisa’nın Soma ilçesindeki 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden katliamının kurbanlarının defnedildiği ilçe mezarlığında oluşturulan Maden Şehitliği, bayramın ilk gününde ziyaretçi akınına uğrarken, mezarların başında gözyaşı ve hüzün hakimdi.
Geçen 13 Mayıs’ta, Türkiye’yi yasa boğan maden katliamından bu yana gözyaşının eksik olmadığı Soma’da bayram sevinci de buruk yaşandı. Bayram namazının ardından maden katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları mezarlığa akın etti. Dün saat 11.00’deki, Maden Şehitliği’nin bulunduğu Soma Belediyesi Mezarlığı’nda gerçekleştirilecek resmi bayramlaşma törenini beklemeden mezarların başına gelen madenci yakınları dua edip gözyaşı döktü.


‘BURUK BİR BAYRAM’
Duygu Çolak da iki çocuğuyla maden katliamında ölen eşi Uğur Çolak’ın mezarına geldi. Çocukları 3 aylık Ulaş Bereket ve 2 yaşındaki İsmail Ayaz’ın babasız bayram geçirdiklerini belirten Çolak, “Eşim, her bayram özenerek, onlar için bayramlık kıyafet alırdı. Bu bayram, alışverişi tek başıma yapmak zorunda kaldım. Bu benim için çok zor oldu. Bir eksiklik hissettim, benim için farklı bir duygu oldu. Onu çok özlüyoruz, Bizim için buruk bir bayram oluyor” diye konuştu.
Mezarı başında baret bulunan oğlunun toprağına su döken baba İsmail Çolak, “Bundan sonra bizim için bayram olmaz” dedi. Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken anne Gülsüm Çolak ise acılarının 13 Mayıs’ta olayın ilk günü gibi halen taze olduğunu, içlerinin yandığını belirtti.


‘BİZİM İÇİN BAYRAM DEĞİL’
Maden katliamında 29 yaşındaki eşi Ali Çiftçi’yi kaybeden gözü yaşlı eş Sibel Çİftçi, “Bizim için bayram değil. Ne bayramı? Böyle bayram olur mu? Geçen bayram eşimle birlikte her yere gittik, her şeyi yapmıştık. Bu bayram mezarına geldik. Bizim bayramımız iki ay önce bitti, bizim bayramımızı iki ay önce bitirdiler.” şeklinde konuştu.
Çiftçi’nin beş yaşındaki kızı Ecrin Nur Çiftçi de babasını çok özlediğini belirterek, “Her bayram benim için bayramlık kıyafetler alır, benimle oyunlar oynardı. Bu bayram bunların hiçbirini yapamayacağım” dedi.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de mezarlığı ziyaret ederek madenci aileleriyle görüştü.