Kurban bayramına sayılı günler kala yurttaşlar bayramda toplu taşıma ücretsiz mi sorusunun yanıtını merak ediyor. Geçmiş bayramlarda köprü ve otoyollar Resmi Gazete kararıyla bedava olmuştu. Peki, bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Konuya ilişkin Resmi Gazete'de karar yayımlandı. İşte kurban bayramında bedava olan köprü ve otoyollar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Kurban bayramında köprü ve otoyollar bedava mı?

Kurban bayramı bu yıl 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında sürecek. Kurban bayramına sayılı günler kala yurttaşlar bayramda toplu taşıma ücretsiz mi sorusuna yanıt arıyor. 4 gün sürecek kurban bayramına ilişkin köprü ve otoyollar bedava mı sorusuna dair Resmi Gazete'de karar yayınlandı. Peki Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İşte kurban bayramında bedava olan köprü ve otoyollar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? 

28 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında sürecek Kurban Bayramı için Büyükşehir Belediyelerinden toplu taşıma ücretsiz mi sorusuna dair açıklama geldi. Ankara, İstanbul ve İzmir'de belediyelerin kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanılacak. Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücret alınmayacak.

Kurban bayramında bedava olan köprü ve otoyollar

Kurban Bayramına yönelik AKP'li Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Söz konusu karara göre kurban bayramında bedava olan köprü ve otoyollar 24 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan, 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar yap-işlet-devlet projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü şeklinde olacak.

Bayram tatili ne zaman bitiyor?

28 Haziran Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 1 Temmuz Cumartesi günü son bulacak. 3 Temmuz Pazartesi günü resmi kurumlar ve bankalar tekrar açılmış olacak.

2023 Kurban Bayramı günleri şu şekilde:

  • Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün - 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 1 Temmuz Cumartesi