Bayrampaşa Cezaevi'nin ilçeden kaldırılması için; 250'ye yakın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halkın katılımıyla yürütülen "Bayrampaşa'ya Cezaevi değil, Üniversite İstiyoruz" konulu imza kampanyası sonuç getirdi.

Bayrampaşa Cezaevi'nin ilçeden kaldırılması için; 250'ye yakın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halkın katılımıyla yürütülen "Bayrampaşa'ya Cezaevi değil, Üniversite İstiyoruz" konulu imza kampanyası sonuç getirdi. Toplanan imzalar sivil toplum kuruluşların temsilcileri, İşadamları, siyasi parti ilçe Başkanları ve muhtarlardan oluşan bir heyetle birlikte hükümet yetkililerine sunuldu. Ancak bu arada Davutpaşa'ya Yıldız Teknik Üniversitesi yerleşkesi yapılınca cezaevi alanını, üniversite olarak değil toplu konut alanı olarak değerlendirme fikri gelişti.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge de, 'Kentsel Dönüşüm' programı çerçevesinde cezaevi alanını siteye dönüştürmek istediklerini ifade ederek, "İlçenin çehresini değiştirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle vatandaşa ucuz ev sahibi olma imkanı sağlayacağız. Ataköy'deki konutlara benzer konutlar yapmayı planlıyoruz. 5 bin konutluk imar planı hazırlıyoruz. Daha sonra çalışmalar başlayacak" dedi.

 

HUZURU BOZUYOR

Hüseyin Bürge, "Cezaevinde yaşanan olaylar halkın huzurunu bozuyor. Yapılan operasyonlarda semt ablukaya alınıyordu. Bundan dolayı vatandaşın huzuru kaçıyor, hayatı aksamaya uğruyordu" diye konuştu. Bürge, Adalet Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da projeye destek verdiğini söyledi.

 

"CEZAEVİ NEREYE BİZ DE ORAYA"

Cezaevi nereye giderse bizde oraya gideriz diyen simit satıcısı Osman Ertürk, "Ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Cezaevini kaldırıp kaldırmamaları çok önemli değil, o nereye biz oraya. 15 yıldır buradayım sürekli kaldıracağız diyorlar ama hiçbirşey yapmadılar." Ertürk eskiden içeride satış yaptıklarını ama kantin açılınca satışın yasaklandığını da belirtti.

Görüş günleri saatlerce bekleyen insanlar bizden ekmek alıyor diyen simit satıcısı Abdulaziz Albayrak ise, "Cezaevi bizim ekmek kapımız. Sakat dört çocuğumu buradan kazandığım parayla geçindiriyorum. Zaten işler kötü, cezaevinin kaldırılmasıyla iyice belimiz bükülecek. Bu sakat halimle başka bir yerde iş bulamam . Cezaevinin sürülmesi bizim sürülmemizdir" dedi.